RAZVESELIL SE JE OBISKA MED OKREVANJEM

Alfi Nipič: Če bi čakal na naslednji dan, bi umrl

E.J.
12. 6. 2019, 19.34
Deli članek:

Priljubljeni Alfi že okreva doma po bivanju v bolnišnici, razveselil pa se je zvezdniškega obiska iz Londona.

Osebni arhiv
Legendarni pevec je sredi maja dva tedna preživel v bolnišnici, saj je imel akutno vnetje slinavke.

Sredi meseca maja je Alfi Nipič, eden največjih pevcev zabavne in narodnozabavne glasbe pri nas, ki je pel tudi s slavnimi Avseniki, kar dva tedna preležal na oddelku intenzivne nege v mariborski bolnišnici. Zdaj je že slab teden v domači oskrbi. »Imel sem akutno vnetje trebušne slinavke. Še dobro, da sem še isti dan, ko sem začutil težave, odšel k zdravniku in nato v bolnišnico. Če bi počakal na naslednji dan, verjetno ne bi preživel,« nam je pojasnil Alfi. To je bilo sicer že tretjič, ko je zaradi slinavke moral v bolnišnico, saj ima kronično vnetje in poslabšanje stanja je lahko življenjsko nevarno. Alfi se mora zdaj predvsem držati stroge diete. »Poleg tega moram mirovati in to zdaj tudi res počnem. Svetovali so mi, da z večjimi napori počakam do konca leta, zato bom kmalu imel le krajše nastope, ne pa dve- ali triurnih.«

Osebni arhiv
Iz Londona je k Alfiju na obisk priletel znani slovenski oblikovalec, ki je uspel v tujini, Peter Movrin. Druži ju namreč družinsko prijateljstvo in ljubezen do mode in oblikovanja.

74-letni Alfi Nipič, izjemen pevec in glasbenik, se že leta bori z zdravstvenimi težavami: zdaj je imel že tretje vnetje slinavke, kasneje pa še operacijo srca, saj bi zaradi artimije sicer lahko doživel infarkt. 

ALFIJA JE VEDNO ZANIMALA MODA

Med okrevanjem pa se je zelo razveselil obiska iz Londona. Obiskal ga je namreč oblikovalec Peter Movrin, eden bolj znanih slovenskih modnih oblikovalcev, ki živi v Londonu in dela tudi za največje svetovno znane modne oblikovalce, kot je na primer Alexander McQueen. »S Petrovimi starši smo že 20 let družinski prijatelji. Večkrat smo bili tudi skupaj na morju,« razlaga Alfi, ki je Petrov talent opazil, ko je bil ta še otrok. »Zanimala sta ga moda in oblikovanje, vedno se je vrtel okoli salonov, zato sem mu tudi svetoval, naj se temu posveti.« Tudi Alfija je namreč moda vedno privlačila, saj je po poklicu tekstilni tehnik, a ga je življenje odpeljalo v glasbo, kjer je kot Peter dobil že več priznanj in nagrad.