Deželak junak

FOTO: Zaustaviti jih ne morejo niti poškodbe

P.R.
11. 6. 2019, 14.28
Posodobljeno: 11. 6. 2019, 14.28
Deli članek:

V ekipo, ki diha za dobrodelno akcijo Radia 1 Deželak junak, se je naselila kriza in jim pošteno zamajala tla pod nogami.

B.M.
Deželak, junak na poti.

Prvi, ki so ga doletele posledice napornega kolesarjenja čez drn in strn Slovenije, je razumljivo voditelj Miha Deželak. Na poti je že četrti dan, vsak dan nanj pripeka močno sonce, visoke temperature pa mu še dodatno jemljejo energijo. »Občasno mi tudi zmanjkuje glasu,« je povedal radijec, ki ima ob sebi fantastično ekipo, ki ga ves čas bodri in skrbi zanj. A tudi v spremljevalni ekipi žal ne teče vse kot po maslu, eden izmed članov si je zvil gleženj, drugi pa je moral na urgenco po infuzijo zaradi želodčnih težav.

B.M.
Deželak, junak na poti.

Danes pa je med oddajo Denis Avdić Show zvilo tudi voditeljco Anjo Ramšak, ki ni mogla zadržati svojih solz. »Zelo mi je težko od tu gledati kako se trudi. Ne vem kaj naj naredim, lansko leto sem bila zelo aktivna. Zdi se mi, kot da mi tukaj ne naredimo dovolj. Naporni dnevi so za nami,« je bila čustvena radijka, ki jo je letos kot vodjo terenske ekipe nadomestila Nina Igrutinovič. »Mislim, da čisto vsak član te ekipe daje vse od sebe. Letos si v studiu, saj smo mi tisti, ki predstavljamo vse te zgodbe. Trudimo se, da pridejo do ljudi, da se vsi skupaj združimo v celoto in na koncu zberemo čim več denarja. To je naša nagrada ter cilj, ki ga dosežemo na Debelem rtiču. Lepo je gledati srečne, vesele in razigrane otroke,« jo je potolažil Denis.

Kljub vrtiljaku čustev, težkih fizičnih in psihičnih naporov, se ekipa ne da. Vsak dan znova najdejo moč in ženejo dalje. Deželak se dobro zaveda, da ima ob sebi fantastično podporo ljudi, tako na poti, kot ob njej, zato vedno iztisne vse atome moči. Ko mu je težko, pa ima pred seboj obraze otrok, za katere zbirajo denar. Njihovo veselje in sreča v očeh, ko uživajo na morju, marsikateri prvič, sta nepopisna.