MASTERCHEF SLOVENIJA

Ogorčeni gledalci: zaslužil si je finale!

E.J.
11. 6. 2019, 20.15
Deli članek:

Po izpadu Maja iz kuharskega šova je mnogo gledalcev komentiralo, da gre za pravo "kuhinjo", saj je izpadel njihov favorit.

POP TV
Maj je moral sleči predpasnik in zapustiti kuharsko tekmovanje, saj je imela njegova čokoladna glazura nekaj mehurčkov in ni bila sijoče ravna.

Maj Janežič je veljal za nespornega favorita letošnjega kuharskega tekmovanja MasterChef Slovenija. Po izobrazbi inženir medijske produkcije, ki si kruh služi kot didžej, je s svojim kuharskim talentom in prijetno osebnostjo navduševal tako gledalce kot sodnike, a je v zadnji oddaji izpadel in moral sleči svoj črni predpasnik. V izločitvenem dvoboju se je pomeril s Sanjo Sirk, in sicer v pripravi bleščeče čokoladne tortne glazure. In čeprav je Sanja morala povedati, da je njena glazura lepša, je bila zaradi dejstva, da je Maja izločila, vsa objokana. Nad razpletom pa so odprtih ust ostali oboževalci oddaje, ki so prepričani, da si je Maj zaslužil mesto v najboljši peterici, saj je pokazal veliko kuharskega znanja in talenta. V večini komentarjev tako oboževalci kuharske oddaje namigujejo, da gre za zrežirano »kuhinjo« in da bi moral zmagati Maj. »Moram priznati, da sem kar malo presenečen zaradi vse te podpore in pozitivnih komentarjev,« pravi Maj, ki je šov zapustil brez solza. »To je tekmovanje, kjer vsak teden nekdo izpade, in če ne bi izpadla Sanja, bi jaz.«

Osebni arhiv
Maj na svojem družbenem omrežju objavlja svoje kreacije; zadnja je bila lazanja z rakci, šparglji in smetano, priprava pa mu je vzela 45 minut.

Še bo kuhal

Sicer pa Maj pravi, da že dvajset let vsak dan kuha, tudi večkrat na dan. Tako preizkuša različne kombinacije, navdih pa dobi tudi na spletu in v restavracijah. Didžej še pravi, da kljub izpadu iz šova ne bo prenehal kuhati, še več: »S kuharijo sem imel že nekaj let načrte, tako da je tale šov zame odskočna deska.« Dodaja, da so mu sicer bliže organizacijske in kreativne plati kuharskega posla kot pa dolgo garanje v kuhinji.

Osebni arhiv
Ali bo Maj zamenjal mešalno mizo za štedilnik, bomo videli kmalu.

Pop TV
Maj pravi, da je iz kuharskega šova MasterChef kljub vsemu odšel z lepimi občutki.