GLASBENI SPEKTAKEL

Split v pričakovanju znane švedske mafije

C.R.
10. 6. 2019, 21.10
Deli članek:

Tudi Slovenijo je zajela vročica ob vrnitvi Swedish House Mafie, ki bo enega redkih nastopov izvedla v Splitu, zato ne preseneča, da bodo na sedmi Ultri plesali tudi tisoči Slovencev.

Arhiv Ultra
Pozor! Na Radiu Salomon lahko ujamete vstopnice za glasbeni spektakel poletja.

Ena najudarnejših glasbenih zgodb letošnjega poletja se bo odvila čisto blizu nas: Split in množico žurerjev z vsega sveta bodo med 12. in 14. julijem spet razgibale desetine največjih zvezd popularne in podtalne plesne elektronike, letošnja novost je tudi nov oder za bende, potem pa sledi še šopek ekskluzivnih zabav na Braču (regata), Hvaru (Ultra Beach Party in Resistance Hvar) ter Visu (zaključni žur na trdnjavi). A vse to je zasenčila prva zgodba tega poletja: vrnitev DJ-superskupine Swedish House Mafia, ki bo enega redkih povratniških nastopov izvedla v Splitu. Ne naključno, saj je švedski trojček tesno povezan z Ultro, na matičnem festivalu v Miamiju so se razšli in se po petih letih premora tudi znova zbrali. Potem pa je duh ušel iz stekleničke ...

SWEDISH HOUSE MAFIA

Steve Angello, Axwell in Sebastian Ingrosso so kot DJ-superskupina Swedish House Mafia v plesni muziki to, kar so Rolling Stones v rock 'n' rollu – največja atrakcija in ikona scene. S poslovilno turnejo leta 2012 so obiskali 52 aren in stadionov, prodali več kot milijon vstopnic, vse skupaj pa vtisnili tudi v dokumentarec Leave the World Behind. Od oboževalcev so se poslovili marca 2013, lani pa so se spet zbrali za 20. obletnico Ultra Music Festivala in na pritisk oboževalcev za letos objavili omejen niz nastopov, ki so ga maja začeli s tridnevnim arenskim spektaklom v Stockholmu. Največji hit dvakratnih grammyjevcev je Don't You Worry Child, ki je le na youtubu zabeležil več kot pol milijarde vrtenj, tu pa so še Greyhound, One, Miami 2 Ibiza, Reload, Save The World ter številni sodobni zimzelenčki, ki jih boste lahko podoživeli na nastopu sredi Splita.

ALI STE VEDELI …

... da so bili prvi elektronski izvajalci, ki so kot nosilci programa napolnili kultno newyorško dvorano Madison Square Garden? Razprodali so jo v 12 minutah!

Vsako leto festival Ultra obišče tudi lepo število znanih obrazov, ki se prepustijo divjim zabavam v Splitu. Tudi letos jih bo tam mogoče srečati kar nekaj, saj so nekateri že potrdili svoj prihod.

... da se je Axwell marca 2013, na zadnjem skupnem nastopu pred upokojitvijo, poslovil z besedami: »We came, we raved and we fucking love you!« (»Prišli smo, zarejvali in res vas imamo radi«)?

... da so na treh šovih ob vrnitvi navdušili tudi s futuristično obliko odra, ki daje vtis monolita, ki lebdi v zraku?

... da si je prvega od treh nastopov v Stockholmu ogledal tudi Martin Garrix? Navdušili so ga desettisoči veselih obrazov in nora atmosfera, dodal pa je tudi, da bi si, če ne bi bil zaseden s svojimi špili, z veseljem ogledal še drugi in tretji šov. Sebastian Ingrosso je bil eden njegovih mentorjev, med srečanji na festivalih po vsem svetu pa so vsi štirje postali dobri prijatelji.

RADIO SALOMON TE PELJE NA ULTRO!

Na Radiu Salomon lahko med 10. in 14. junijem ujamete vstopnice za glavni del festivala Ultra Europe. V Split prihaja Swedish House Mafia, na desetine zvezd (Guetta, Armin, DJ Snake, Afrojack, Alesso, Chainsmokers) in njihovih podtalnih kolegov (Cox, Hawtin, Carola, Sasha, Beyer, Jamie Jones ...) pa boste lahko doživeli v produkciji, s kakršno strežejo le največji svetovni festivali. Oddaji UMF Radio lahko na Radiu Salomon prisluhnete vsak ponedeljek ob 23. uri.