Deželak junak

Deželaku dajo moč nasmejani in srečni otroški obrazi

N.N.
8. 6. 2019, 14.40
Posodobljeno: 9. 6. 2019, 08.50
Deli članek:

Danes se je začela velika dobrodelna akcija Radia 1, Deželak junak, kjer ima glavno vlogo voditelj Miha Deželak.

Radio 1
Deželak junak

Od sobote do petka bo na kvadrociklu prekolesaril Slovenijo in pomagal zbirati denarna sredstva za otroke iz socialno ogroženih družin, da bodo lahko odšli na morje.

Radio 1
Deželak junak

Zjutraj se je vsa ekipa Denis Avdić Showa zbrala v Slovenj Gradcu na Koroškem, kjer sta voditelja Denis Avdić in Anja Ramšak s toplimi besedami Deželaku zaželela srečno pot. Še pred začetkom pa je Miha obiskovalcem in poslušalcem namenil par besed. »Pripravljen sem na pot, mišice so ogrete, vreme je lepo, komaj čakam, da štartam. Želim si, da zberemo čim več denarja za otroke in jih odpeljemo na zaslužene počitnice. To zame niso zgolj otroci iz revnih družin, saj smo v teh petih letih postali pravi prijatelji. In ko garam v klance, ko mi je težko, imam pred očmi njihove obraze. Njihova sreča v očeh, ko jih pripeljemo na morje, mi da moč,« je bil pozitivno razpoložen simpatični voditelj.

Radio 1
Deželak junak

Srečno pot sta mu prišla zaželeti tudi komik Uroš Kuzman in pevec Fredi Miler, na poti po Sloveniji pa ga čaka še lepo število znanih slovenskih obrazov. Po odštevanju Denisa in Anje, ki se je tudi sama usedla na kvadrocikel, pa se je avantura lahko začela.

Radio 1
Deželak junak

Miha je pognal pedala in z nasmehom na obrazu krenil na dobrodelno pustolovščino. Današnja prva etapa bo potekala od Slovenj Gradca, mimo Radelj ob Dravi, Selnice ob Dravi, Maribora, Gornje Radgone, Murske Sobote, Moravskih Toplic do Lendave.

Pomagate lahko tako, da pošljete sms s ključno besedo POMAGAM1 ali POMAGAM5, NA 1919. Če želite donirati več pišite na fundacija@radio1.si