Kraljevi načrt

Izmikanje je uspelo, s Trumpom se niso slikali

N.S.
7. 6. 2019, 20.47
Deli članek:

Čeprav je ameriški predsednik Donald Trump že končal svoj tridnevni obisk Velike Britanije, še vedno odmevajo sočne podrobnosti iz zakulisja njegovega druženja s kraljevo družino.

Profimedia
Harry je užival v družbi Ivanke Trump, za katero je imel same lepe besede.

Princ Harry, princ William in Kate so odločno stopili skupaj, ko je šlo za ameriškega predsednika, ki je na nedavnem obisku Velike Britanije želel narediti tudi skupno fotografijo z enim od princev.

Po poročanju britanskih medijev, virov z dvora in virov iz predsednikovega urada so Harry, William in Kate menda že vnaprej pripravili načrt, da se bodo izognili skupnemu fotografiranju s Trumpom. Poznavalci namreč pravijo, da si je Trump želel skupne fotografije, ki bi mu še kako prav prišla v predsedniški kampanji leta 2020, a je v ZDA odletel praznih rok.

Profimedia
Harry je bil ves čas na varni razdalji z ameriškim predsednikom.

Milo za drago

Kot je znano, so vsi trije člani kraljeve družine odločno povedali, da ne želijo skupne fotografije, tudi zato ker je še dan prej Trump javno napadel Harryjevo ženo Meghan Markle, ki jo je med drugim označil za zelo nesramno. Trump je sicer pojasnil, da je bila zadeva vzeta iz konteksta, saj je s tem želel predvsem označiti Meghanin nesramen komentar izpred let, da če bo Trump zmagal na volitvah, se bo izselila v Kanado. 

Donald ne, Ivanka ja

Harry in Trump sta se sicer izognila drug drugemu, le na odprtju razstave sta bila v istem prostoru, kjer pa je Harry celo poklepetal s Trumpovo hčerko Ivanko. Ko je zagledal kamere, se je poskušal v celoti izogniti srečanju s Trumpom, kar mu je skoraj uspelo. Posneli so sicer fotografijo, na kateri Harry stoji za Trumpom, na obrazu pa mu »piše«, da se nikakor ne želi fotografirati z njim. Da, na britanskem dvoru res nikoli ni dolgčas!