Slovo

Poslovila se je glasbena legenda, srce ni več zdržalo

R.T.
7. 6. 2019, 09.30
Posodobljeno: 7. 6. 2019, 09.55
Deli članek:

V 77. letu starosti se je poslovil ameriški pevec Dr John, ki je v svoji glasbeni karieri prejel kar šest grammyjev.

Profimedia
Dr John

Legendarni ameriški glasbenik Dr John, rojen v New Orleansu, je včeraj odšel v večni mir. Izdalo ga je srce. "Ob sončnem vzhodu 6. junija se je zaradi srčnega napada poslovila glasbena ikona in legenda Malcolm John Rebennack mlajši, poznan tudi kot DR John. Družina se zahvaljuje vsem, ki so z njim delili edinstveno glasbeno izkušnjo, v tem trenutku pa prosi za zasebnost," so zapisali v izjavi za javnost.

Dr Johna, ki je v svoji glasbi združeval žanre, kot so blues, jazz, pop, boogie woogie in rokenrol, so leta 2011 sprejeli v Hram slavnih rokenrola v Clevelandu. Svojo glasbeno kariero je konec petdesetih let prejšnjega stoletja začel kot pianist in pevec na glasbeni sceni rodnega New Orleansa, prvo slavo pa je doživel ob izidu samostojnega albuma Gris-Gris leta 1968. Morda najbolj znan je po svojem hitu iz leta 1973 Right Place, Wrong Time. Dr John je bil tudi heroinski odvisnik, a se je z odvisnostjo uspešno boril do konca svojega življenja. 

Po novici o njegovi smrti na spletu že dežujejo izreki sožalja, med prvimi pa se je od prijatelja poslovila Debbie Harry, pevka slavne skupine Blondie. Pridružil se ji je tudi Ringo Starr, nekdanji bobnar v slavni skupini The Beatles. Dr John je sodeloval z največjimi imeni v svetu glasbe.