NERODNO

Donald Trump o Meghan Markle: Nisem vedel, da je lahko tako nesramna

N.S.
3. 6. 2019, 14.36
Posodobljeno: 3. 6. 2019, 14.37
Deli članek:

Prav danes je ameriški predsednik Donald Trump s soprogo Melanio obiskal Veliko Britanijo, kjer se bo srečal s kraljico, Charlesom in Camillo, Williamom in Harryjem ter princem Andrewom, nikakor pa ne z Meghan Markle.

Profimedia
Trump je šokiran in presenečen nad »sovražnim« pristopom nekdanje ameriške igralke.

Na tridnevnem uradnem obisku v Londonu bo Donald Trump najprej užival na zasebnem kosilu s kraljico Elizabeto in princem Harryjem, kjer pa se jim ne bo pridružila Meghan Markle. Zakaj?

Vojvodinja Susseška je še na porodniškem dopustu, pa tudi sicer ne bi prišla, saj je velika nasprotnica ameriškega predsednika. Tovrstne informacije so prišle na uho tudi Trumpu. »Nisem vedel, da je tako nesramna! Šokiran sem nad njenimi kritikami na moj račun, a hkrati presenečen, da je ne bom spoznal med britanskim obiskom. Kljub njeni nastrojenosti proti meni pa verjamem in vztrajam pri tem, da je Meghan zelo dobra princesa in da bo svojo vlogo le še nadgradila, zato ji želim le najboljše,« je diplomatsko povedal v sporočilu za javnost. Poznavalci pravijo, da tudi če bi Meghan lahko prišla na kosilo s Trumpom, bi se temu izognila na vsak način, saj je znano, da ga je leta 2016 javno zelo kritizirala in celo podprla Hillary Clinton v predsedniški kandidaturi, zato bi bilo to srečanje precej nerodno in neprijetno za oba. Kljub vsemu so vsi presenečeni ob »prijazni« izjavi Trumpa glede vojvodinje, saj je sicer znan po svojih neposrednih izjavah in kritikah na račun vseh, ki mu nasprotujejo. »Videti je, da je šel tokrat prek sebe in njenih nesramnih komentarjev ter se je izkazal za zelo diplomatskega,« je Donaldovo izjavo ocenila znana britanska politična analitičarka.