Za regres

Zakaj so Denis Avdić, Miha Deželak in Anja Ramšak goli »skakali« pred parlamentom?!

N.N.
31. 5. 2019, 15.33
Posodobljeno: 31. 5. 2019, 15.40
Deli članek:

Voditelji Denis Avdić Showa na Radiu1, Denis Avdič, Miha Deželak in Anja Ramšak so se včeraj brez oblačil sprehajali pred parlamentom. Na sebi so imeli zgolj spodnje perilo in tablo na kateri je pisalo Za regres.

Radio1
Denis Avdič, Miha Deželak in Anja Ramšak

In kako je sploh prišlo do te ideje? Zaposleni na Radiu 1 se že dlje časa sprašujejo in pogledujejo na bančne račune, če bodo letos dobili regres. Zato se je ekipa Denis Avdić Showa odločila, da pokliče direktorja Lea Oblaka in ga povpraša, če ga sploh lahko pričakujejo. Odgovoril jim je: »V dveh dneh bom nakazal regres, a le pod enim pogojem. Če gre Avdić pred parlament, si sezuje čevlje, nogavice, sleče do spodnjih hlač in se sprehaja gor in dol s tablo z napisom: Zaradi regresa!« Avdiću tako ni preostalo drugega kot, da nalogo izvrši. Solidarno sta mu družbo delala Anja in Miha.

Radio1
Denis Avdič, Miha Deželak in Anja Ramšak

Ekipa se je pozno zvečer odpravila v center prestolnice in se pred parlamentom slekla do spodnjic. Na sebi so imeli zgolj tablo z napisom Za regres, ter se kar 10-krat sprehodili mimo hrama demokracije.

Radio1
Denis Avdič, Miha Deželak in Anja Ramšak

»Zelo je mraz, še dežavati je začelo. In čeprav je bilo težko odvreči oblačila, smo to naredili. V slogi je moč. Nekaj ljudi nas je gledalo, tudi policajev. Jaz sem prišla predvsem zaradi Matjaža Nemca, vendar ga ni več tu,« je v smehu dejala Anja.

Radio1
Denis Avdič, Miha Deželak in Anja Ramšak

»To je nekaj najbolj neumnega kar sem do zdaj počel,« je rekel Denis in po končani nalogi z ekipo zavpil: »Mi smo za to državo pripravljeni iti v gatah kamorkoli. Samo nakaž'te!«

Radio1
Denis Avdič, Miha Deželak in Anja Ramšak

No, danes pa je v studiu jutranjega programa sledil preobrat. Leo Oblak je voditeljem povedal, da je regres že nakazan in bi bil nakazan v vsakem primeru. Z njimi se je želel le malce pošaliti. Nato pa so vsi skupaj poslali sms POMAGAM1 ali POMAGAM5 na 1919. Začela se je namreč velika dobrodelna akcija Deželak junak, s katero bodo na morje peljali otroke iz socialno ogroženih družin. 8. junija se za njih na pot odpravlja Miha Deželak, ki bo na kvadrociklu prevozil Slovenijo.