ZANIMIVO

Meghan Markle na britanski dvor spet vpeljuje svoja pravila kot zlata mamica

Nejc Simšič
31. 5. 2019, 06.55
Deli članek:

Vojvodinja Susseška Meghan Markle se je že dodobra navadila življenja kot novopečena mamica. V nasprotju z vsemi njenimi sodvorjankami, ki so postale mamice, pa za svojega sina Archieja skrbi čisto sama, brez dodatne pomoči.

Profimedia
Meghan in Harry preprosto obožujeta biti starša.

Meghan Markle je vsekakor oseba, ki se bo tako ali drugače zapisala v zgodovino britanskega dvora. Ne le da je posebna s svojimi prepričanji in dejanji, ne pusti se premakniti niti za malo in uveljavlja svojo voljo.

Profimedia
Kraljica Elizabeta II. ob svojem prvem in edinem srečanju s pravnukom.

Resda je Archieja pestovala babica Doria, medtem ko se je Meghan umivala. A prva, ki ga je poleg Meghan in Harryja vzela v naročje, je bila kraljica Elizabeta II., ki je navdušena nad malo kepico sreče. Kot je znano, ga je sicer do zdaj pestovala le enkrat, in vprašanje, kdaj ga bo naslednjič. 

Vojvodinja Susseška je vse od poroke s princem Harryjem skrbela, da so vsi govorili o njej in njenih nenavadnih potezah. Največkrat je bila »na tapeti« zaradi svojih nenavadnih odločitev in dejanj, ki so bila povsem v nasprotju s kraljevo tradicijo – od zasebnosti glede sinovega rojstva do njegovega poimenovanja in še bi lahko naštevali. Zdaj pa je Meghan vsem opravljivcem vrgla novo kost. Medtem ko so vse dvorne dame – od pokojne princese Diane do vojvodinje Kate Middleton – pri vzgoji otrok najele pomoč, se je Meghan odločila za čisto drugačno pot. Medtem ko so številne novopečene mamice vesele, če jim prve dni nekdo priskoči na pomoč, želi ona za sinka Archieja poskrbeti sama in ga ne izpusti niti za minuto.

SINA NE ŽELI DELITI Z DRUGIMI

Po poročanju britanskih medijev Meghan ne želi, da je kdo z njenim sinom Archiejem, vso pomoč v celoti zavrača in zanj ves čas skrbi sama. Neimenovani vir naj bi medijem povedal, da tudi najete varuške ne pomagajo novopečeni mami, ker naj jim ne bi dovolila. Ni pa sicer znano, ali sta princ Harry in Meghan najela eno ali več varušk. Na začetku se je sicer govorilo, da varuške ne bosta imela, oziroma so namigovali, da bo to morda celo moški. Radodarni vir z dvora je vsem medijem še zaupal, da je malega Archieja lahko pestovala le Meghanina mama, babica Doria, pa še to za nekaj minut, medtem ko se je Meghan umivala.