Spice Girls

FOTO: Parada kiča, blišča in slabega ozvočenja

N.S.
29. 5. 2019, 20.40
Deli članek:

Turneja Spice Girls 2019 je bila zagotovo ena najbolj težko pričakovanih glasbenih turnej letošnjega leta, ki je končno ugledala luč sveta. In čeprav dekleta niso razočarala, saj so pripravila spektakularno žurko, se spopadajo s prvimi kritikami.

Profimedia
Produkcija koncerta je fantastična, kostumi so čudoviti, žal pa zelo šepa ozvočenje.

Spajsice Geri, Emma, Mel B in Mel C, brez Victorie Beckham, ki bi se rada osredotočala predvsem na svojo kariero modne oblikovalke, so po letu 2012, ko so nastopile na zaključni slovesnosti olimpijskih iger, zdaj prvič spet stale na koncertnem odru.

Spice Girls so svojo turnejo začele s koncertom v Dublinu, kjer je do vstopnic prišlo »le« 80.000 oboževalcev, kar 700.000 pa jih je ostalo brez. Dekleta, ki so se sicer razšla leta 2000, so na odru v Dublinu stale prvič po 21 letih, na turneji so bile nazadnje pred šestimi leti. Produkcija koncerta je menda fantastična, večino pesmi je bend odigral, dekleta pa odpela v živo, kostumi so čudoviti, čisto v njihovem stilu, a letom primerni. Edina kritika je bila po koncertu na račun tega, da tonsko koncert ni bil po pričakovanjih, saj naj bi bilo ozvočenje katastrofalno, prav tako petje deklet, ki so imele na začetku kar nekaj težav in je njihovo petje delovalo zelo mehansko. Ne glede na vse pa so priredile spektakularno zabavo, da so oboževalci vsaj malo pozabili na slabo ozvočenje.

Profimedia
Skupaj so nastopile prvič po letu 2012, ko so bile zvezde zaključne slovesnosti olimpijskih iger.

Tehnološko presenečenje

Spektakularna turneja Spice Girls, ki bo imela dvanajst koncertov, ima še eno posebnost: vsi obiskovalci koncerta namreč dobijo na vhodu posebne zapestnice, ki jih upravlja režiser koncerta, spreminja njihovo barvo ter celo upravlja tako, da ob določenem trenutku svetijo le zapestnice določenega dela publike, kar da učinek, kot da na tisti del publike sveti poseben žaromet. »Vsekakor je vredno doživeti ta spektakel!«

Profimedia
Brez izzivalnih in seksi prizorov ne gre. Nagajiva Mel B v akciji!

Profimedia
Ne glede na vse so dekleta priredila spektakularno zabavo.