Nadlegovanje

Znani voditeljici očim pod pretvezo iskanja rakastih zatrdlin otipaval prsi, mati ji dolga leta ni verjela

R.T.
28. 5. 2019, 16.38
Posodobljeno: 28. 5. 2019, 16.57
Deli članek:

Ellen DeGeneres je v intervjuju z ameriškim voditeljem Davidom Lettermanom povedala, da je bila kot mladoletnica tarča spolnega nadlegovanja. V intervjuju, ki ga bo v petek predvajal spletni ponudnik vsebin Netflix, je DeGeneresova Lettermanu še zaupala, da ji njena mati več let ni verjela.

Profimedia
Ellen DeGeneres

Ellen DeGeneres je v Netflixovi oddaji Moj naslednji gost ne potrebuje predstavitve (ang. My next guest needs no introduction) povedala, da je očim, pod pretvezo iskanja rakavih zatrdlin, večkrat otipaval njene prsi. To pa je zgolj ekskaliralo, kot je navedla, je želel vedno več in šel vedno dlje. Znana ameriška voditeljica je imela takrat zgolj 15 let. Povedala je tudi, da se je v eni od noči zaklenila v sobo, ker pa je pedofilski očim skušal vdreti, je skočila skozi okno in zaradi poškodb noč preživela v bolnišnici.

Ellen je očimu, ki ga ni želela imenovati, verjela, da ne počne nič spornega, njena mati Betty je namreč prebolela raka na prsih. Betty svoji hčerki sprva ni verjela in je v zakonu z “zlobnim moškim”, kot ga je poimenovala Ellen, ostala še 18 let.

Daily Mail sicer piše, da je bila leta 1973, ko je bila Ellen stara 15 let, Betty v zakonu z moškim po imenu Roy Grussendorf, ki je umrl leta 1997.

Sedaj 61-letna Ellen svoji materi o nadlegovanjih sprva ni želela povedati, saj jo je želela obvarovati. Betty pa je moža na koncu vendarle zapustila. Ta je namreč velikokrat spremenil svojo zgodbo in se zapletal v svojih lažeh.

Želi opolnomočiti mlada dekleta

“Z vami delim podrobnosti zgolj zato, ker nočem, da bi mlada dekleta to komurkoli pustila,” je povedala Degeneresova. Dodala je: “Čas je, da imamo ženske glas. Čas je, da imamo moč”.

Ellen DeGeneres je sicer v razmerju z nekdanjo avstralsko manekenko Portio de Rossi, ki ji je v veliko podporo. 

Profimedia
Ellen DeGeneres s partnerko.