V Spomin

Diana se po 20 letih vrača na kraljevi dvor

Nejc Simšič
28. 5. 2019, 20.45
Deli članek:

Britanski dvor je objavil, da bodo kmalu končno sprejeli princeso Diano, ki bo v obliki kipa krasila Kensingtonsko palačo. Nadzor nad končno podobo kipa sta prevzela kar William in Harry.

Wikipedia
Pokojni princesi Diani se bodo poklonili s kipom.

Čeprav bi kip princese Diane moral že krasiti Buckinghamsko palačo, se je stvar malce zavlekla, ker sta vmes posegla prav njena sinova.

Vojvoda Cambriški in vojvoda Susseški, William in Harry, namreč želita, da je kip narejen tako, kot mora biti – popolno. Prav zato sta posegla v delo izdelave kipa, saj želita nekatere spremembe. William in Harry sta že pred dvema letoma naznanila, da sta v spomin na svojo mamo naročila kip, ki naj bi krasil Kensingtonsko palačo. Postavili naj bi ga na kraljeve vrtove, ki so odprti tudi za javnost. S kipom se želita pokloniti svoji zlati mami in njeni 20. obletnici tragične smrti. »Pri kipu pokojne Diane ne gre za kratkoročni projekt, saj bo kip ostal za vedno. Prav zato želita William in Harry, da je končni izdelek popolnoma pravilen do zadnje podrobnosti,« je sporočil tiskovni predstavnik Kensingtonske palače.

Profimedia
William in Harry želita, da je končni izdelek popolnoma pravilen do zadnje podrobnosti,« je sporočil tiskovni predstavnik Kensingtonske palače.

Čast je doletela znanega umetnika

Kot je znano, so izdelavo Dianinega kipa zaupali priznanemu kiparju Ianu Ranku-Broadleyju, ki je v preteklosti že ustvarjal za britanski dvor. Ian je namreč najbolj znan po upodobitvi britanske kraljice Elizabete II. na vseh kovancih britanskih funtov, ki so v obtoku od leta 1998, prav tako se je podpisal pod spominski kovanec za kraljičin diamantni jubilej leta 2012.