Skvoter

Požvižga se na vse in še vedno živi v hiši pokojnega zvezdnika

J.P.
27. 5. 2019, 09.54
Posodobljeno: 27. 5. 2019, 09.58
Deli članek:

Upal je, da jo bo podedoval. Ko je bilo jasno, da iz te moke ne bo kruha, puške ni vrgel v koruzo.

Profimedia
Fadi Fawaz

Bivši ljubimec pokojnega Georgea Michaela še vedno živi v njegovi londonski vili, čeprav bi se moral izseliti. Fadi Fawaz tam biva, odkar je priljubljeni pevec umrl, torej od božiča 2016. Michael je imel 53 let.

The Sun poroča, da je v petek tja pripeljal neznanega moškega.

Skvoter?

V Michaelovi družini nad tem niso navdušeni. 45-letnik menda ignorira vsa pisma in prošnje, naj se izseli. Fawaz naj bi njihovim pozivom kljuboval na podlagi prepričanja, da mu je pokojnik dal dovoljenje, da živi tam.

Pokojnikova družina lahko pravico išče na sodišču. V primeru, da bi bil spoznan za krivega skvotanja, mu grozi pol leta zaporne kazni in globa v višini 5000 funtov (približno 5500 evrov). Druga možnost je začasna odredba o motenju posesti. Skvoter ima po vročitvi 24 ur, da posest zapusti. Skvoter sicer lahko postane lastnik nepremičnine, če jo 10 let neprekinjeno poseljuje.

Nima službe

Britanski mediji ne vedo, od česa živi Fawaz, saj očitno ni zaposlen. Do nedavnega je upal, da bo omenjeno vilo, ki se nahaja v bližini slovitega londonskega Regent's Parka, podedoval. Pokojnikova družina mu je sicer namenila 250.000 funtov (skoraj 280.000 evrov), februarja lani pa je prodal črnega terenca znamke Range Rover, ki mu ga je podaril Michael.