Klapa Rišpet

»Slovence naša glasba spominja na počitnice«

E.J.
22. 5. 2019, 21.00
Deli članek:

Fantje iz popularne dalmatinske Klape Rišpet so nam povedali, da se z glasbo sicer ne ukvarjajo primarno, saj imajo službe. »Glasba je nekaj za našo dušo,« so pojasnili.

Promocijski material
Fantje iz Klape Rišpet so zelo veseli, da bodo v Križankah skupaj s skupino Vigor in Joletom pričarali pravi dalmatinski večer.

»Klapa Rišpet je začela peti pred sedmimi leti in lahko rečem, da smo v tem času zelo uspeli,« je povedal član sedemčlanske zasedbe Klapa Rišpet, ki velja za trenutno eno najbolj zaželenih in najboljših dalmatinskih klap. »V Sloveniji smo vedno zelo lepo sprejeti in tu je eno naših najljubših občinstev. Verjetno vas Slovence naša glasba spominja na morje, na počitnice. Zanimivo je, da smo bolj priljubljeni v Sloveniji kot v Dalmaciji, nastopamo tudi v Avstriji in Nemčiji.« Po nastopih pred polno areno Stožice in dveh razprodanih dvoranah Lisinski v Zagrebu bo Klapa Rišpet občutek poletja prinesla tudi v Ljubljano. Zelo se veseli bližajočega se koncerta v ljubljanskih Križankah. »Pripravili bomo pravi spektakel, saj bosta z nami oder delila še skupina Vigor in Joško Čagalj - Jole. Križanke imajo čudovito ozračje, zelo se veselimo tega koncerta,« so dejali fantje.

Last izvajalcev
Sedem članov ene najbolj popularnih dalmatinskih klap, Klape Rišpet, pravi, da so tudi zasebno dobri prijatelji.

ZASEBNO SO FANTJE PRIJATELJI

»Vsi smo iz Splita in okolice,« so povedali fantje, ki navdušujejo z uspešnicami, kot so Šta mi ljube oćeš kazat, Prsti zapleteni, Fališ mi, Sunce mi od tebe dolazi in mnoge druge. »Mi Dalmatinci poleti ne hodimo na počitnice, ampak si jih privoščimo zunaj sezone, običajno jeseni. Najraje se odpravimo na otoke. Vsi imamo sicer družine in smo dobri prijatelji tudi zasebno. Lahko povem, da imamo tudi vsi svoje delo in se z glasbo ne ukvarjamo primarno. To je nekaj za nas, za našo dušo. In ko se odpeljemo na koncerte, imamo občutek, kot da smo na šolskem izletu. Nismo sicer na avtobusu, smo v kombiju, a občutek je enak: vozimo se novim dogodivščinam naproti.«