Travmatično

Televizijska voditeljica po 11 letih zakona: v osmih letih seksala le enkrat

J.P.
21. 5. 2019, 16.40
Posodobljeno: 21. 5. 2019, 18.14
Deli članek:

Priljubljena švedska televizijska voditeljica je bila poročena 11 let. Večina je mislila, da srečno. In bi tudi še, če ne bi sporočila, da se ločuje.

Profimedia
Ulrika Jonsson

Ulrika Jonsson (51), švedska televizijska voditeljica in književnica, je bila 11 let poročena z Brianom Monetom (50). Kot strela z jasnega pa je udarila novica, da se ločuje. Zanjo je zaslužna ona.

A ni le dala vedeti, da se ločuje. Priložnost je izkoristila tudi, da spregovorili o svoji travmi – zakonu brez spolnih odnosov. Trdi namreč, da sta z možem v zadnjih osmih letih seksala le enkrat.

Kot je zapisala za The Sun, je malo pred 50. rojstnim dnem pomislila, da se mora sprijazniti s tem, da ne bo več seksala. Zakaj? Ker je minilo pet let, odkar je nazadnje imela spolne odnose. »Mislila sem, da je moje življenje končano. Mislila sem, da bom umrla od žalosti – ker sem dopolnila 50 let in že živim kot upokojenka,« je zapisala. Kaj se je zgodilo med njo in možem? Tu so bili otroci in vse običajne oteževalne okoliščine, vendar pa nikoli ni izgubila želje, je zapisala. Manko je botroval čustvenim težavam – počutila se je zavrnjeno, nezaželeno, spraševala se je, kaj na njej je tako odbijajočega. Sledila je menopavza, odvečni kilogrami, utrujenost, pozabljivost – potrebovala je moža, ki bi bil občasno nežen z njo in ji pokazal, da je z njo še vedno vse v redu.

Ko je bilo konec, je ugotavljala, da so bile težave vidne že od samega začetka. Ona je bila odprta, on je skrival svoja čustva. Z njim se je težko pogovarjala, nista imela podobnega smisla za humor. Ko se je šalila, se ni smejal. Prišla je do zaključka, da ne premore trohice empatije. Kar pojasnjuje, zakaj jo je le bledo gledal, kadar se je zlomila pred njim.

Otroci so bili za oba na prvem mestu, za njih sta žrtvovala vse. Še naprej jih bosta vzgajala po najboljših močeh, ona pa bo šla od začetka.