STISKAŠKA?

Britanska kraljica ponuja sanjsko službo za zelo ubogo plačilo

N.S.
20. 5. 2019, 07.03
Deli članek:

Marsikdo za britansko monarhinjo pravi, da je precej skopuška, kar se je še enkrat znova potrdilo zdaj, ko je objavila razpis za delovno mesto šefa objav za družbene medije.

Profimedia
Kraljica ponuja delo menedžerja družbenih omrežij britanskega dvora.

Ste eden tistih, ki radi tvitajo in objavljajo slike na instagramu in facebooku? Potem imate priložnost, da to počnete za njeno visokost, britansko kraljico.

Na spletni strani Buckinghamske palače so objavili razpis za delovno mesto menedžerja družbenih medijev, s katerim iščejo pravo osebo, ki bi upravljala vse kraljičine profile na družbenih omrežjih, saj je Elizabeta II. znana kot vladarica, ki ve, da je treba biti v koraku s časom tudi, ko gre za sodobno komunikacijo.

Znano je, da nekateri kraljičini potomci že kraljujejo na družbenih omrežjih, kjer v nekaterih primerih za njih objavljajo kar člani njihovega osebja, nekateri pa za svoje objave poskrbijo kar sami. Kraljica si bo raje poiskala osebo, ki bo to delala namesto nje. 

OPIS DELA

Kot so zapisali v ponudbi za delo, bo moral izbrani kandidat objavljati novice, fotografije in zanimivosti na kraljičinih profilih: »Treba se je zavedati, da bo objave na spletu videlo na milijone ljudi. Oseba bo morala najti nove načine, kako njeno visočanstvo približati javnosti in jo prikazati v najboljši luči na svetovni ravni. In prav zato je delati za kraljico nekaj tako posebnega ter častnega,« so zapisali v uradni ponudbi za delo. Zdi se, da je delovno mesto kraljičinega menedžerja za družbena omrežja popolno delo za kakšnega milenijca, ki večino svojega življenja že tako ali tako preživi na spletu. »Guru za družbena omrežja bo tako skrbel za informiranje svetovne javnosti glede dela in dobrodelnosti kraljice ter britanskega dvora, ustvarjal bo vsebine za družbena omrežja in druge digitalne platforme, vključno z novo spletno stranjo, na kateri bo moral pisati tudi članke o kraljevi družini,« so še zapisali v opisu.

PLAČILO? TU SE ZAPLETE!

V opisu še piše, da so izkušnje zaželene, kandidat pa mora biti kreativen, znati pisati, delati dobre fotografije, imeti mora tudi dobre komunikacijske sposobnosti ter se seveda hitro znati odzvati na vse okoliščine in biti miren v stresnih položajih. Toda pozor, težava nastane pri plačilu, kjer se je kraljica spet izkazala za precej skopuško delodajalko. »Delati v službi njenega veličanstva je velika čast, ki prinaša tudi ugled. Plačilo po oceni opravljenih storitev, vedeti pa je treba, da je že dejstvo, da bo vaše objave na spletu videlo na milijone ljudi, največja nagrada.« Če vas delo zanima, se lahko prijavite do 26. maja, saj nikjer ne piše, da morajo imeti kandidati britansko državljanstvo, morajo pa znani pisati v popolni britanski angleščini, obvladati slovnico, skladnjo in naglaševanje.