Pesem Evrovizije

Slavila Nizozemska, Slovenija z najboljšim rezultatom do sedaj

J.P./STA
19. 5. 2019, 01.06
Posodobljeno: 19. 5. 2019, 01.23
Deli članek:

Na 64. tekmovanju za pesem Evrovizije v izraelskem Tel Avivu je zmagala Nizozemska, ki je s pevcem Duncanom Laurenceom tudi veljala za letošnjega favorita.

Profimedia
Zmagovalec Duncan Laurence

Žirije in gledalce po Evropi je prepričal z osebnoizpovedno pesmijo Arcade. Slovenija se je z Zalo Kralj in Gašperjem Šantlom ter pesmijo Sebi uvrstila na 13. mesto.

Po glasovanju žirij vseh 41 sodelujočih držav se je na prvo mesto uvrstila Švedska, na drugo mesto presenetljivo Severna Makedonija, na tretje pa Nizozemska, ki ji je najbolje kazalo na stavnicah. Vendar so glasovi gledalcev in poslušalcev premešali karte in odločili, da bo Evrovizija prihodnje leto spet na Nizozemskem. To je četrta zmaga za državo v zgodovini Eurosonga.

Slovenskima predstavnikoma so stavnice napovedovale 20., uvrstila pa sta se na 13. mesto. Kot je za Val 202 ocenil vodja slovenske evrovizijske delegacije Aleksander Radić, je rezultat dober oziroma med najboljšimi, odkar tekmovanje poteka v treh večerih. Doslej je bila po njegovih besedah na 13. mestu samo Maja Keuc.