KONEC UGIBANJ

Madonna: za dve pesmi na odru milijon dolarjev

E.J.
18. 5. 2019, 19.54
Posodobljeno: 18. 5. 2019, 20.00
Deli članek:

Današnji evrovizijski finale med številnimi oboževalci sproža valove navdušenja, saj je potrjeno, da bo na največjem glasbenem tekmovanju v Evropi nastopi kraljica popa, Madonna.

Profimedia
Po poročanju medijev v Tel Avivu vlada prava evforija med številnimi oboževalci Evrovizije, saj bo med finalom nastopila ameriška superzvezdnica Madonna.

Novico, da naj bi na finalu Evrovizije 2019 v Tev Avivu vendarle nastopila ameriška pop zvezdnica Madonna, je šele tik pred finalom potrdila Evropska radiodifuzna zveza (EBU). Madonna je pred dnevi sicer pojasnila odločitev za nastop na Evroviziji: »Nikoli ne bom nehala nastopati samo zato, da bi se uklonila političnemu prepričanju kogarkoli. Nikoli ne bom nehala opozarjati na kršitve človekovih pravic, pa naj se dogajajo kjerkoli po svetu. Srce me boli vedno, ko slišim, da je na Bližnjem vzhodu ugasnilo novo nedolžno življenje. Nasilje se pogosto dogaja zato, da služi političnim ciljem ljudi, ki imajo koristi od tega dolgotrajnega spora. Upam in molim, da bomo kmalu našli pot iz grozljivega kroga uničevanja in da bomo našli novo pot k miru.« Kljub odločitvi Madonne, da bo nastopila v Izraelu, pa se je EBU o nastopu odločala vse do tik pred zdajci.

Madonna bo med današnjim finalom Evrovizije zapela starejšo uspešnico Like A Prayer in novo pesem Future. Ravno ta pesem naj bi bila predmet razprave njenega nastopa, saj nosi politično noto.

ZALA IN GAŠPER V PRVI POLOVICI FINALA

EBU je še sporočila, da bo pop ikona Madonna na finalu Evrovizije zapela dve pesmi, svojo največjo uspešnico, ki jo je posnela pred 30 leti, Like A Prayer in pesem Future, ki bo tudi na njenem novem albumu Madame X, ki bo izšel sredi junija. Pesem Future bo odpela skupaj z ameriškim raperjem Quavom, pri svojem največjem hitu iz leta 1989 pa bo imela ob sebi 35-članski zbor. V javnost je pricurljala še novica, da naj bi Madonnin nastop stal milijon dolarjev, poravnal pa naj bi ga Sylvan Adams, izraelsko-kanadski milijonar, ki v tem vidi priložnost za promocijo Izraela. V današnjem finalu bosta nastopila tudi slovenska predstavnika Zala Kralj in Gašper Šantl, ki sta se v torek uvrstila vanj. Izžrebala sta nastop v prvi polovici finala, nastopila bosta deseta. Finalni večer bo odprla predstavnica Malte, zaključil pa predstavnik Španije.