Osvojiti čim več src

Zala in Gašper "uživata v svoji glasbi, mogoče manj v vsem tem cirkusu"

S.R./STA
15. 5. 2019, 16.15
Posodobljeno: 15. 5. 2019, 16.42
Deli članek:

Slovenska predstavnika na letošnji Evroviziji Zala Kralj in Gašper Šantl sta po torkovi uvrstitvi v sobotni finale povedala, da sta si "res želela v finale". Za to sta "tudi naredila vse, kar je bilo v njuni moči".

Mediaspeed
"Vso svojo energijo sva usmerila v to, da bi se najina pesem dotaknila čim več ljudi," sta sporočila iz Tel Aviva.

"Včeraj sva bila kar utrujen od vsega, ampak se danes počutiva že veliko bolje. Zelo veliko nama pomeni, da so ljudje glasovali za naju in da sva se dotaknila toliko src z najino pesmijo," sta komentirala po tem, ko so (smo) nekateri slovenski mediji nasprotujoče poročali o njunem (ne)navdušenju, da sta se uvrstila dalje. 

Vodja slovenske evrovizijske delegacije Aleksander Radić tega ni želel komentirati, ker da s tem, kaj so zapisali mediji in na podlagi česa, ni seznanjen. Izpostavil pa je, da sta "izvajalca, ki uživata v svoji glasbi, mogoče manj v vsem tem cirkusu, mogoče je bila to ta poanta". Načeloma sta po njegovih besedah zadovoljna, "tako kot celotna delegacija, da sta se uvrstila v finale". 

Kot je povedal Radić, so po tihem upali, da se bo Slovenija uvrstila v finale, tudi stavnice, čeprav so zelo nepredvidljive, so to napovedovale. Po njegovih besedah je "vedno presenečenje in veselje, če se uvrstiš". Po drugi strani pa se zgodi presenečenje tudi, da se kdo, ki na stavnicah ne kotira visoko, nato z nastopom prikupi ali žiriji ali telefonskim glasovalcem. 

Počitek, nato želita osvojiti čim več src

Danes imata Zala Kralj in Gašper Šantl dan za počitek, v petek pa ju čakata dve generalki in nato v soboto pred glavnim nastopom še tretja. 

"Mislim, da je velik uspeh že to, da sta se uvrstila v finale," je povedal Radić pred finalom, za katerega Slovenija po njegovih besedah nima kakšnih velikih pričakovanj. "Niti ne vemo, kako smo se uvrstili v prvem predizboru, mogoče smo bili prvi, mogoče deseti, mogoče je šlo za las, mogoče smo zmagali." 

Predstavnika bosta nastopila tako kot na vseh vajah in generalkah, po Radićevem mnenju pa sta iz nastopa v nastop boljša in že popolnoma sproščena. "Mogoče sta imela plus v tem, da se nista veliko obremenjevala, da sta bila sproščena, zelo profesionalna, osredotočena na svoj nastop, na izvedbo. Ves ta postopek vseh teh vaj, ki se kar vlečejo, je rutina in ko enkrat spoznaš in ponoviš desetkrat, je vse skupaj lažje," je še povedal vodja slovenske delegacije. 

Zala Kralj in Gašper Šantl pa sta pred glavnim večerom dodala, da se zdaj osredotočata predvsem na to, da bosta v nastopu uživala in da "prideta še do več src".