Slovo

Umrla zvezdnica Twin Peaksa

S.R.
12. 5. 2019, 13.32
Posodobljeno: 12. 5. 2019, 15.37
Deli članek:

Peggy Lipton, ki je bila poročena s slavnim Quincyjem Jonesom, je za igralske dosežke prejela zlati globus, nastopila pa je tudi v videospotu Michaela Jacksona.

Profimedia
David Lynch in Peggy Lipton.

Poslovila se je ameriška igralka Peggy Lipton, avgusta 1946 rojena v New Yorku. Na televizijskih zaslonih se je prvič pojavila v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je večinoma nastopala v televizijskih produkcijah. V svet slavnih je prvič prodrla z vlogo v kriminalni seriji The Mod Squad, za katero je prejela tudi zlati globus. Največjo slavo je dočakala v kultni seriji Davida Lyncha Twin Peaks, kjer je nastopila v vlogi lastnice okrepčevalnice Norme Jennings. 

Liptonova je veliko prahu dvignila tudi s svojim zasebnim življenjem, saj se je podala v ljubezenska razmerja s številnimi znanimi glasbeniki, vključno z Elvisom Presleyjem, Sammyjem Davisom mlajšim in Paulom McCartneyjem. Med letoma 1974 in 1987 je bila poročena s Quincyjem Jonesom, skladateljem in pozneje slavnim producentom Michaela Jacksona. V tem razmerju je povila hčerki Kidado in Rashido, ki sta danes tudi sami filmski igralki. 

V 72. letu starosti je po boju z zahrbtno boleznijo včeraj umrla v krogu družine.

Profimedia
Peggy Lipton