RECEPT

Boj estrade s spomladansko utrujenostjo

A.C.
10. 5. 2019, 06.54
Deli članek:

Topli sončni žarki se izmenjujejo z obdobji hladnega in deževnega vremena, kar še posebej obremenilno vpliva na naš organizem. Znani Slovenci so nam zaupali, kako se bojujejo proti spomladanski neprijetnosti.

Mediaspeed
Leo Sirk pokonci spravijo pisane barve.

Na voljo je kopica pripravkov, ki naj bi pomagali, pa tudi starih dobrih receptov naših babic. Pa poglejmo, na kaj prisegajo znani obrazi.

Mediaspeed
Lara Jankovič pa prisega na prehranske dodatke.

Igralka Lara Janković pravi, da prisega na prehranske dodatke. »Seveda je spomladanska utrujenost nujno zlo, s katerim se je treba spoprijeti. Proti utrujenosti se letos izredno uspešno borim z revolucionarnimi naravnimi napitki iz semen, ki krepijo imunski sistem in dajejo ogromno energije.« Andrej Milutinović, komentator in osebni trener, si pomaga z vsakodnevnimi aktivnostmi: »Na srečo nisem podvržen spomladanski utrujenosti. Vse leto vse dni preživim v telovadnici in se ukvarjam z eno od oblik športa. Tako utrujenost nima moči nad mojim telesom. Če pa že, se je treba proti njej boriti s športom in aktivnim življenjskim slogom. Želim si, da bi tako ostalo še naprej.«

Osebni arhiv
Andrej Milutinović prisega na gibanje.

PREHITEVATA UTRUJENOST

Tekača Jasmina Kozina Praprotnik in Urban Praprotnik sta nenehno v akciji. Pred kratkim sta se s štirimi otroki potepala po sosednjem Medžimurju. »Oba sva velika glasnika pozitivnih vplivov gibanja na zdravje in dobro počutje ter predana tekača. Ljudem poskušava približati zdravilne učinke gibanja. V veliko veselje mi je pripovedovati in prikazati drugačno, človeku prijazno tekaško izkušnjo. Če redno hodimo, pa bomo s tekom deležni še dodatnih koristi,« je dejal Urban, ki zato nima težav s pomladansko utrujenostjo.

Osebni arhiv
Urban Praprotnik nima časa za pomladansko utrujenost.

BARVE JI POMAGAJO

Pevka Lea Sirk priznava, da se za boljše razpoloženje obleče v pisane obleke. »Pomladna utrujenost je moja dolgoletna znanka in zdaj jo že dobro poznam, ker jo sprejmem in ji vsako jutro zabičam, da mi ne bo dodatno jemala energije, ker je ne dam!« se je zasmejala glasbenica, ki pa si premišljeno pomaga do boljšega razpoloženja – s pisanimi oblekami, zaradi katerih je bolj vesela, posledično pa tudi spočita.