Smooth Band

Smooth Band kot prvi posneli Elvisov singl

N.N.
11. 5. 2019, 12.04
Deli članek:

Smooth Band je mlada in energična skupina, ki jo združuje veselje do glasbe, glasbenega ustvarjanja in javnega nastopanja.

Promocijsko gradivo
Smooth Band

Njihova posebnost je izvajanje rokenrol glasbe starejših letnic, še posebej glasbe Elvisa Presleyja. Njegove skladbe so povezali v projekt imenovan ALOHA Elvis!, s katerim so se predstavili na glasbenem tekmovanju v sklopu največjega evropskega Elvis festivala »17th European Elvis Festival« v Nemčiji, kjer so po izboru žirije in publike osvojili naziv najboljšega izvajalca Elvisove glasbe v Evropi. Njihov stilsko bogat repertoar sicer zajema tudi rok, pop in blues skladbe, mirne balade in zahtevnejše jazzy aranžmaje.

Njihov najnovejši singl Polk Salad Annie so posneli kot del promocije projekta ALOHA Elvis!. Gre za priredbo skladbe avtorja Tonyja Joe-a White-a, ki jo je Elvis redno izvajal na svojih koncertih, nikoli pa je ni posnel v studiu, zato so na njihovo studijsko verzijo še toliko bolj ponosni. Skladba je bila posneta v studiu RSL Novo mesto, pod video pa se podpisuje Produkcija Pandora.