Delovni dnevi ali počitnice ob morju?

Čuki se ne bodo mogli upreti skušnjavi

Eva Jandl
30. 4. 2019, 20.40
Deli članek:

Znani obrazi pravijo, da je za praznike najlepše doma – če seveda ne nastopajo, saj so za glasbenike prazniki praviloma delovni dnevi.

Revija Zvezde
Jože Potrebuješ je povedal, da imajo Čuki čez praznike kar šest nastopov, in ker so ob morju, upa, da bo lahko skočil vanj.

Nekaj znanih Slovencev in Slovenk smo poklicali in vprašali, kje bodo letos preživeli prvomajske praznike – jih bodo izkoristili za počitnice in lovili sončne žarke ob morju ali jih bodo preživeli doma?

»Tokrat bom za prvomajske praznike kar doma. Urejala bom okolico hiše in predvsem uredila svoj rožni vrt. Napolnili bomo tudi bazen in si pričarali počitniško vzdušje kar doma, pri tem pa tudi kaj okusnega spekli,« pravi Nuša Derenda, ki ima rezervni načrt tudi za primer dežja. »Glede na to, da kaže, da bo kakšen dan bolj slabo vreme, bova s Frenkom zagotovo šla za kak dan v terme in si privoščila poleg kopanja še savno.«

Revija Zvezde
Pevka Nuša Derenda se bo posvetila predvsem svojim rožam in urejanju okolice hiše.

Ani Frece, glasbenica in pevka v skupini Mjav, bo prav tako ostala v domovini in mir poiskala v naravi. »Na kratek odih za prvi maj se bom letos odpravila v naravo. V hiško na samem, kjer bom lahko za dva dni odklopila možgane, hodila po gozdu, meditirala ali ležala na ležalniku. Ker je v teh dneh gneča na vseh turističnih krajih in tudi na cestah, sem se odločila za mir.«

Osebni arhiv
Ani Frece iz pop skupine Mjav bo za prvomajske praznike pobegnila v samotno hiško v naravi.

Začetek poletne sezone

Za nekatere pa prazniki pomenijo predvsem delo, in to velja za Čuke, ki se še sami ne spomnijo, kdaj so bili za prvomajske praznike prosti. »Prvomajski prazniki so za Čuke vedno zelo delovni. Takrat se namreč začne poletna sezona, ko se nastopi spet začnejo odvijati zunaj. Letos imamo v prazničnih dneh šest nastopov, od tega kar tri na hrvaški obali, in sicer na Krku, v Rabcu in Biogradu na moru. Kljub mrzli vodi se tudi letos gotovo ne bomo mogli upreti skušnjavi, da skočimo v morje,« pravi šef Čukov Jože Potrebuješ.