STO OSEB Z NAJVEČ VPLIVA

Malo presenečenj na seznamu najvplivnejših Zemljanov

E.J.
29. 4. 2019, 20.30
Deli članek:

Prvič se je zgodilo, da se je na seznamu stotice najvplivnejših oseb na svetu, ki ga pripravlja revija Time, znašlo 48 žensk.

Profimedia
Dwayne Johnson je najvplivnejši umetnik preteklega leta.

Tudi letos je revija Time sestavila seznam stotih ljudi, ki po njenem mnenju veljajo za najvplivnejše ljudi na svetu. Poudarjajo, da ne gre za najbogatejše osebe, ampak za tiste, ki imajo največ vpliva.

Profimedia
Igralka korejskih korenin Sandra Oh je pionirka lanskega leta.

Na seznamu se vsako leto znajdejo umetniki, voditelji in tisti, ki so s svojim delom in zgledom pustili poseben pečat. Izbirajo jih v petih kategorijah: pionirji, voditelji, ikone, umetniki in velikani. Tako so letos na prvo mesto med pionirji uvrstili igralko Sandro Oh, med umetniki igralca Dwayna Johnsona, med voditelji predsednico predstavniškega doma Nancy Pelosi, ikona preteklega leta je pop pevka Taylor Swift, velikan pa je nogometaš Mohamed Salah.

Profimedia
Igralka Emilia Clarke je že stalnica na seznamu stotih najvplivnejših.

BREZ TRUMPA IN PAPEŽA NE GRE

Lestvico so začeli vsako leto sestavljati leta 2004 in takrat se je na njej znašlo 24 žensk. Letos jih je na seznamu že skoraj polovica, 48. Portrete oseb na lestvici in obrazložitve je revija zaupala znanim obrazom in prijateljem izbrancev; ti so zapisali spomine na prvo srečanje in vtis, ki so ga izbrani pustili pri njih.

Profimedia
Papež Frančišek se vsako leto znajde na seznamu voditeljev, enako je tudi letos.

Na primer, igralec Robert Downey Jr. je obrazložitev zapisal za Ramija Maleka, Beyonce pa za Michelle Obama. Seveda je kar nekaj takih ljudi, ki so se na seznamu znašli že večkrat, nekateri so celo postali stalnica. To sta na primer papež Frančišek in Donald Trump med voditelji, med umetniki pa igralki Emilia Clarke in Glenn Close. Sta se pa letos med ikone zapisali denimo še Lady Gaga in Michelle Obama, med velikane pa Mark Zuckerberg in Tiger Woods.