Bivši menedžer

Je res umorila Kurta Cobaina? Videl ga je tik pred smrtjo …

J.P.
2. 5. 2019, 12.07
Deli članek:

Glasbenikova prezgodnja smrt še vedno buri duhove.

Profimedia
Kurt Cobain z ženo Courtney Love in hčerko Frances Bean leta 1993

Bivši menedžer Nirvane je pred dnevi v Los Angelesu za kupce podpisoval svojo novo knjigo z naslovom Serving the Servant: Remembering Kurt Cobain, ko ga je eden od prisotnih pobaral, kaj si misli o teoriji zarote, po kateri naj bi Kurta Cobaina pokončala žena Courtney Love, zločin pa "zamaskirala" v samomor.

Pevec in kitarist skupine Nirvana je bil 8. aprila 1994 najden mrtev v svojem domovanju v Seattlu, potem ko si je tri dni prej sodil s šibrovko. Star je bil 27 let.

"Toma Granta sem srečal enkrat in to je bilo dovolj. On je detektiv, ki pri življenju drži to teorijo zarote … Povedal mi je svoje razloge, zakaj se mu primer zdi sumljiv. Dejal sem mu, 'Se ti ne zdi, da bi seattleska policija to preiskala? To je pomembna novica, oni pa so na tapeti'." Vseeno naj bi bil Tom Grant prepričan, da je mogoče policiste pokvariti. "Takrat sem ga nehal poslušati. Zdi se mi absurdno, da bi Courtney priplesala na policijsko postajo v Seattlu in policiste nekako pokvarila. Mislim, da je sploh ne bi spustili na policijsko postajo, še posebej ne v tistih dneh."

Danny Goldberg je še dodal, da je Cobaina videl teden dni pred njegovo smrtjo, zato ve, v kakšnem stanju je bil. Zato je tako kot Krist Novoselić, basist Nirvane, prepričan, da si je Cobain sodil sam.