Prekaljeni voditelj

Boštjana Romiha divjanje ni zanimalo

E.J.
25. 4. 2019, 20.15
Posodobljeno: 25. 4. 2019, 20.18
Deli članek:

Mladostni Boštjan Romih o posebni pomladni sezoni oddaje Ambienti in o svojem hobiju – gorskem kolesarjenju, ki je zamenjalo športno plezanje.

Osebni arhiv
Zadnjih pet let Boštjana navdušuje gorsko kolesarjenje; na fotografiji s sinom Danom in hčerko Roso.

Prekaljeni televizijski in radijski voditelj Boštjan Romih že od jeseni vodi oddajo Ambienti na nacionalni televiziji. V pomladni sezoni raziskuje ljubezenska razmerja med Slovenijo in njenimi tujimi prebivalci. »To sezono nas navdušujejo tujci, ki so si pri nas poiskali in ustvarili drugi dom. Moram reči, da so njihove zgodbe neverjetne, njihovi pogledi so sveži, odprti, njihova bivališča nekaj posebnega, predvsem pa nam bistrijo pogled na lepote, ki jih imamo v naši državi pred nosom. Seveda smo našli tudi nekaj osupljivih domačih presežkov, sanjskih vrtov in posrečenih idej oblikovanja bivalnega okolja, ob katerih te prime, da bi tudi sam doma kaj prestavil, obnovil in si spletel svoje gnezdo z novo svežino.« Tako ga je na primer navdušila zgodba Škotinje in Avstralca, ki sta se iz Dubaja preselila v okolico Bohinjskega jezera, ali pa hiša, ki so jo zgradili iz ladijskih kontejnerjev.

Mateja Jordovič Potočnik
Boštjan Romih že drugo sezono vodi oddajo Ambienti na nacionalni televiziji.

NAVDUŠEN GORSKI KOLESAR

Zasebno pa je Boštjan navdušen športnik – že zadnjih pet let se ukvarja z gorskim kolesarjenjem. Pred tem se je ukvarjal s športnim plezanjem. »Tam te je praviloma bolj strah, viseti na vrvi na veliki višini deluje bolj nevarno, a poškodb je pri gorskem kolesarjenju zagotovo več. Mojim športom je skupno to, da zahtevajo precej globoko koncentracijo. Pri gorskem kolesarjenju sem se lotil precej težkih poti, takšnih, kjer stezo premaguješ po centimetrih in moraš biti res natančen. Divjanje me ni zanimalo.« To pomlad je kolo že preizkusil. »Zaradi snemanj letos kolesarim malo manj, a vsak prosti trenutek izkoristim za to, da se zapodim po okoliških gozdovih.«

Osebni arhiv
Kar nekaj let je bil Boštjanov hobi športno plezanje.