Predsednik ZDA prihaja na obisk

Meghan Markle ima izgovor, da ji ne bo treba spoznati Donalda Trumpa

J.P.
25. 4. 2019, 07.33
Posodobljeno: 25. 4. 2019, 07.36
Deli članek:

Govori se, da bo "preskočila" njegov obisk Velike Britanije.

Profimedia
Meghan Markle

Britanska kraljica Elizabeta II. bo 3.junija gostila predsednika Združenih držav Amerike in prvo damo. Donald in Melania Trump bosta na Otoku preživela tri dni. Poznavalec razmer na britanskem dvoru Duncan Larcombe pa pravi, da se bo Meghan Markle gostoma izognila, saj da bo v času njunega obiska na materinskem dopustu.

V Buckinghamski palači še niso razkrili, kateri člani kraljeve družine bodo pričakali zakonca Trump; znano je le, da ju bo sprejela kraljica.

Trump se bo v Portsmouthu udeležil 75. obletnice zavezniškega izkrcanja v Normandiji.

Podprla Hillary Clinton

Leta 2016, ko je še bila igralka, je Meghan v ameriški predsedniški tekmi podprla kandidatko demokratske stranke Hillary Clinton. "Volila bom Hillary Clinton; ne zato, ker je ženska, ampak ker je nočem živeti v svetu, kakršnega slika Trump," je takrat dejala.

Vse se je spremenilo

Larcombe ocenjuje, da bi vojvodinja Sussekška najverjetneje spoznala Trumpa, če ne bi bila na materinskem dopustu. Dejal je še, da njeni donedavni svetovni nazori niso več relevantni, ker se je "zdaj vse spremenilo". Kaj pa princ Harry? Po mnenju strokovnjaka ga nihče ne bo prisilil, da se udeleži državnega banketa, a da bo čudno, če se ga ne bo. Sploh glede na to, da se je poročil z Američanko.