SPREMEMBE

Hujšanje je borba, in to vsak dan

E.J.
23. 4. 2019, 20.15
Posodobljeno: 23. 4. 2019, 20.29
Deli članek:

Nataša Gorenc, ki kot neusmiljena trenerka tekmovalcem v resničnostnem šovu The Biggest Loser pomaga pri hujšanju, o premikanju meja v glavah.

PLANET TV
Edini način za izgubo teže je po mnenju Nataše naslednji: obujte superge in začnite migati!

Osebna trenerka, zvezda resničnostnega šova The Biggest Loser in mama treh otrok Nataša Gorenc je energična in nasmejana oseba. A v šovu ima sloves neizprosne trenerke, ki zahteva železno disciplino in ne popušča. »Pri procesu hujšanja ne gre le za izgubo kilogramov in pridobivanje 'novega telesa', ampak tudi za spreminjanje miselnosti in življenjskih navad posameznika. Pomembni so torej odločitev, močna želja in prvi korak k spremembi! Hujšanje je borba, na dnevni bazi je treba stremeti k cilju,« pravi.

»Ljudje najbolj 'rastemo' in se razvijamo, kadar nam je težko, kadar smo na dnu. A sprememb se vsi bojimo. Zato je lažje ostajati v neki varljivi coni udobja, kjer, kot pravi pregovor, ne zraste nič. V šovu dejansko premikamo meje! Meje tistega, kar tekmovalci mislijo, da zmorejo, in kar dejansko zmorejo! In trenutki, ko zmorejo več, kot sami verjamejo, so najboljši! Tega se ne da opisati z besedami!«

##IMAGE-848591##

Kako izgubiti težo do poletja

Kot strokovnjakinjo, ki je pomagala shujšati že mnogim, smo jo zato prosili še za nasvet, kaj lahko zdaj sami naredimo, da do poletja izgubimo še kakšen kilogram. »Obujte superge in začnite migati! Pojdite ven, na najbližji hrib, peš v peto nadstropje ali pa samo ob hitri hoji do trgovine. Takšne aktivnosti bodo poživile telo in duha, prav tako boste z njimi pokurili veliko kalorij in ostali vitkejši. V svoj vsakdan je tudi nujno vključiti osnovne krepilne vaje za telo, kot so počepi (vstajanje s stola/usedanje na stol) in vaje za hrbtenico, stabilizacijo, torej držo telesa. A pri izbiri vaj moramo biti zelo previdni, ker če imamo v mislih hitro transformacijo do poletja, lahko zaradi 'instant' rešitev sebi naredimo več škode kot koristi,« bralkam in bralcem svetuje Nataša.