Kaj pa tradicija?

Meghan znova šokirala: zdaj je sporočila, kakšno varuško želi za otročka

Nejc Simšič
21. 4. 2019, 07.50
Deli članek:

Vsa Velika Britanija je bila šokirana, ko je Meghan začela kršiti pravila britanskega dvora. In ravno ko so se na to navadili, jih je Meghan pretresla z novo odločitvijo.

Profimedia
Čeprav sta si bili Meghan in kraljica blizu, mnogi menijo, da ni več tako.

Na Otoku že kroži šala, da je Meghan »poamerikanizirala« tradicijo in da za otroka išče pravo »Ameri Poppins«

Da je Meghan Markle odločena, da bo delala po svoje, ko gre za njenega otroka, je postalo jasno, ko je začela brez milosti kršiti kraljeva pravila.

Zdaj bosta po novem princ Harry in Meghan Markle obšla še eno kraljevo tradicijo, saj sta tokrat sporočila svoje pogoje glede otrokove varuške. Vojvoda in vojvodinja Susseška bosta namreč zaposlila ameriško varuško, in ne tistih iz Norlanda, kot je to v tradiciji na britanskem dvoru. Da pa je britansko ljudstvo še bolj ogorčeno, je piko na i dodala Meghan, ki je sporočila, da se utegne zgoditi, da bo otrokova varuška moškega spola. Kot poročajo viri z dvora, naj bi Meghan že pospešeno iskala ameriško varuško, kar pomeni, da je njeno srce še vedno globo zasidrano v njeni rodni državi Ameriki. »Kot je znano, je 37-letna Meghan poklicala vse najboljše kadrovske agencije in začela iskati primernega kandidata za delo, ki se lahko začne enkrat v prihodnjih treh mesecih,« je povedal vir, ki je dodal, da se je to iskanje začelo že februarja.

Profimedia
Očitno ji je vseeno za kraljevo tradicijo.

Vsa Velika Britanija čaka tudi na odziv kraljice Elizabete, saj so prepričani, da ji ni povsem všeč, da Meghan spreminja tradicijo kraljeve družine. Toda monarhinja se za zdaj še ni oglasila glede teh zadev.

POGOJI IN VARUŠKINA PLAČA

Kot so še zapisali v znanem britanskem časniku Mirror, Meghan želi ameriško varuško, ker je ponosna na svoje ameriške korenine, poleg tega ne želi uniformirane gospe, ampak tako, ki bo del družine in se bodo z njo vsi počutili bolj domače. Ženska ali moški, ki bo izbran za delo varuške, bo dobil dobrih 80 tisoč evrov letne plače, odvisno tudi od preteklih izkušenj. Kandidate bosta osebno intervjuvala zakonca Harry in Meghan, izbrani kandidat pa bo živel v njunem obnovljenem domu Frogmore Cottageu znotraj gradu Windsor, prav tako bo imel na voljo dvorni avtomobil.

Profimedia
Mnogi so šokirani, da Harry sploh dopušča takšne spremembe.