PRAZNIK

FOTO: Estradniki se veselijo iskanja pirhov in obilnega zajtrka

Eva Jandl
20. 4. 2019, 20.40
Deli članek:

Naše estradnike smo vprašali, kje preživljajo velikonočne praznike, ali se sami lotijo priprave velikonočne pojedine in kdo pri njih barva pirhe?

Osebni arhiv
Natalija Verboten za veliko noč speče potratno potico ter skupaj s sinovoma in babi Mariko barva pirhe.

Za naše estradnike je velika noč predvsem priložnost za preživljanje časa z družino ob dobri hrani in zabavnem iskanju pirhov.

Pevka Natalija Verboten nadaljuje tradicijo družinskih druženj ob prazničnih jedeh, sploh odkar je mati dveh sinov, Oskarja in Maxa. »Skupaj pripravimo kaj tradicionalno velikonočnega za pod zob, sama spečem potratno potico, babi Marika orehovo. Maxa in Oskarja zajček obdari s pisankami, ki so manjše pozornosti. Seveda se morata pri iskanju potruditi, ker se zajček zanje še posebej potrudi ter pisanke skrije na najzabavnejša mesta in tako iskanje traja malo dlje, veselje pa je potem toliko večje,« je dejala Natalija, ki se rada potrudi pri praznični dekoraciji in barvanju pirhov skupaj s sinovoma ter babi Mariko.

Osebni album
Pevec Mark Zebra pravi, da so velikonočni prazniki čas za druženje z družino ob obloženi mizi.

Tudi pevec Mark Zebra veliko noč najraje preživlja v krogu družine, saj se mu zdi pomembno, da si vzame čas tudi zanje in da skupaj sedejo k mizi, na kateri ne sme manjkati dobrot. »Velikonočna šunka, kuhani pirhi, obvezen hren in pa velikonočni kruh. Zagotovljeno bo prenajedanje in kakšen kilogram več,« je pojasnil v smehu.

osebni arhiv
Tinkara Fortuna in njen mož skrijeta pirhe, ki jih njune tri hčerke nato iščejo.

BARVANJE IN ISKANJE PIRHOV

Tudi Tinkara Fortuna, ki smo jo do pred kratkim gledali v šovu Zvezde plešejo, se veseli velike noči skupaj s svojimi tremi hčerkami in možem. »Vsako leto barvamo pirhe in jih tudi skrijemo, da jih hčerke iščejo. Podarimo jim seveda še čokoladice ali sadje. Ker v cerkev ne hodimo, jemljemo ta praznik bolj kot dela prost dan za ustvarjanje z družino in druženje ob dobri hrani s sorodniki.«

osebni arhiv
Pevka Nina Donelli rada barva pirhe skupaj s svojo sestro Anjo, najbolj pa obožuje čokoladna jajca.

Mlada pevka Nina Donelli pa pravi, da sta s sestro odgovorni za barvanje pirhov. »Velikokrat se spomnim, da ko sva bili s sestro Anjo še deklici, je bilo skoraj več razbitih jajčk kot pobarvanih. Zdaj že kar obvladava, se pa ni spremenilo to, da še vedno obe obožujeva čokoladna jajca in da jih zmanjka v minuti in pol.«

Revija Zvezde
Maša Uranjek iz skupine Mjav ima lepe spomine na veliko noč, saj je kot otrok iskala pirhe in čokoladice po dedkovem posestvu.

Tudi Maša Uranjek iz skupine Mjav ima lepe spomine na ta praznik: »Ko sem bila še otrok, nam je dedek na velikonočno jutro okoli hiše po celotnem posestvu nastavil pirhe, pomaranče in čokoladice. Vsak od štirih vnukov je dobil svojo košarico in šli smo v iskalno akcijo. To sta bila velik praznik in dogodivščina, ki ji je sledil obilen zajtrk: pirhi, krača, hren, orehova potica, čaj.«