Mi vemo!

Ali kdo ve, kaj v dnevni sobi prepeva Alya?

Vito Tofaj
19. 4. 2019, 20.45
Deli članek:

Alya v dnevni sobi prav gotovo – verjetno včasih tudi v kopalnici – rada prepeva stare, a v bistvu večno mlade uspešnice. Vendar nikoli enako.

Vito Tofaj
Pevca Alya in Neno Belan

Ker rada raziskuje, jih enako rada »preobleče« v nove ritme. Včasih jih, smo skoraj prepričani, zapoje tudi v duetu z izbrancem. A v duete pod prho se ne bomo vmešavali. Razen če … jih ne bosta posnela.

Sicer pa je tudi res, da Alyo in izbranca slišimo na vsaki plošči in koncertu; v skupini namreč igra bobne. Kakorkoli, na neki način je privilegij že, da nam je pevka dovolila vstopiti v svojo dnevno sobo. A ker želi občutek domačnosti deliti z vsemi, ki delijo njeno ljubezen do glasbe, s poudarkom na ljubezni do njene glasbe, vozi Alya dnevno sobo kar s seboj po Sloveniji – na koncertih. In na novi zgoščenki Iz dnevne sobe, ki je naprodaj od 8. marca.

Vito Tofaj
Anej Piletič (z bratom Rokom sta skupina BQL), pevka Nika Zorjan, učiteljica petja in pevka Marjetka Vovk (duo Maraaya z možem Raayem) ter Rok Piletič

NAJPREJ JE BILA IDEJA

»Ko smo z ekipo v dnevni sobi premišljevali, kako bi vzdušje na koncertih naredili še toplejše, prijetnejše ter občinstvu vzbudili občutek domačnosti, sem dejala: povabimo jih v mojo dnevno sobo.« In projekt uspešnic z novimi ritmi je dobil krila. In leti! Skoraj gotovo pa bo priletel v CD-predvajalnik večine vaših dnevnih sob.

Vito Tofaj
Glasbenik Miki Vlahovič (skupina Victory, z desne), žena Petra, sin Mark in Rok Kisovec – že nekdanji hokejist.

USPEŠEN KONCERT

Po koncertih za valentinovo in drugih, na katerih je že preigravala uspešnice z nove plošče, je torej prišel »dan D«: predstavitev najbolj zahtevnemu občinstvu – glasbenikom in novinarjem. In čeprav Alya med omenjenimi ne uživa posebnih privilegijev, je navdušila vse. »Super je bilo. Vsak dan bi imela takšno dnevno sobo doma, prisežem in podpišem,« je bil le eden od odzivov. Še prva dama slovenske glasbe, Helena Blagne, ga ni skrivala – navdušenja namreč: »Res dober album. Prijetno sem presenečena. Moram reči, da je blazna energetska bomba, dobra vokalistka in performerka. Želim ji veliko uspehov in prepričana sem, da bo album našel mesto, ki mu pripada.«