NEDVOMNO V FINALE

Evrovizijske stavnice napovedujejo boj moških

E.J.
18. 4. 2019, 20.20
Deli članek:

Slovenskima predstavnikoma evrovizijske stavnice napovedujejo finale, Zala in Gašper pa sta izdala, da sta v Izraelu tudi zaplesala.

STA
Z zmago na Emi sta Zala in Gašper poskrbela za kresanje mnenj, a Evropo navdušujeta – stavnice jima napovedujejo visoko uvrstitev.

Letošnja slovenska predstavnika za Pesem Evrovizije sta se ravno vrnila iz Izraela, kjer sta snemala kratko razglednice. To je 40-sekundni filmček, ki ga gledalci vidimo, preden nastopajoči pride na oder, in v katerem komentatorji napovejo izvajalca iz posamezne države. Naša predstavnika pa sta razkrila, da sta v razglednici zaplesala. Pred kratkim sta objavila tudi zvočni posnetek, na katerem pesem Sebi, s katero bosta nastopila na velikem evrovizijskem odru, pojeta v angleščini. Ali to pomeni, da pesmi ne bosta zapela v slovenščini, kot sta že dejala? »Pesem ostaja v slovenščini, to je le kratek odsek za tiste, ki ne razumejo našega jezika. Sporočilo je namreč zelo pomemben del skladbe in si želiva, da bi ga vsi razumeli,« sta zapisala v pojasnilu.

Instagram
Mlad parček je dejaven na družbenih omrežjih, kjer takole odstira tančice svoje intime.

Začetek evrovizijske vročice

Do izbora pesmi Evrovizije je še manj kot mesec dni, Zala in Gašper bosta nastopila na prvem predizboru 14. maja kot peta med 17 nastopajočimi. Ker so se ob njuni zmagi na izboru pesmi za Evrovizijo Ema delila mnenja, smo preverili, kaj pravijo evropske stavnice. Te napovedujejo, da bosta simpatična Mariborčana nedvomno prišla v finale, saj med polfinalisti zasedata peto mesto. Največ možnosti za zmago v finalu napovedujejo nizozemskemu predstavniku Duncanu Laurencu, na drugem mestu je Rus Sergej Lazarev, na tretjem pa Švicar Luca Hänni. Zanimivo, na vrhu kraljujejo sami moški, saj tem trem sledita še predstavnik Italije Mahmood in Šved John LundvikZala Kralj in Gašper Šantl pa sta zdrsnila z 12. na 13. mesto med 41 državami.

Instagram
Evrovizijska evforija se Zale in Gašperja očitno še ni prijela, saj Evrovizije niti ne omenjata preveč.

Instagram
Zala Kralj in Gašper Šantl sta v razglednici, ki jo vidimo pred vsakim evrovizijskim nastopom, tudi zaplesala.