FESTIVAL Z ZGODOVINO

V življenju moraš imeti tudi malo sreče

E.J.
13. 4. 2019, 21.42
Deli članek:

Znanih je 10 tekmovalnih skladb, ki bodo nastopile na letošnji Popevki. Pod kar tri besedila se je podpisal ustvarjalni Rok Lunaček.

Bostjan Tacol
Rok Lunaček, najbolj znan po svoji skupini Flirrt in izredno plodovit avtor besedil tudi za druge glasbenike, bo na Popevki nastopil brez skupine.

Glasbeni festival, ki se danes imenuje Popevka, ima zanimivo in dolgo zgodovino. Prvič je bil prirejen leta 1962 v Festivalni dvorani na Bledu, največjo priljubljenost pa je doživel v 60. in 70. letih, ko so luč sveta ugledale zimzelene popevke, kot so Orion, Med iskrenimi ljudmi, Poletna noč ... Po letu 1983 je festival zamenjala Pop delavnica, po 15 letih pa so festival oživili in od lanskega leta se imenuje zgolj še Popevka. Lani je zmagal Alex Volasko, kot voditeljski par sta se preizkusila Mario Galunič in pevka Nuška Drašček, ki je bila prvič v vlogi voditeljice. Letos bodo nastopili duet Gašper Rifelj in Eva Boto, skupina Vudlenderji, Dare Kaurič & New Swing Quartet, zasedba 2 B ter pevci Rok Lunaček, Amadea Begovič, Eva Hren, Ana Soklič, Ajda Stina Turek in Sergije Lugovski. Te je izbrala štiričlanska komisija izmed 67 prijavljenih skladb.

LJUDJE SO VEDNO PRESENEČENI

Med prijavljenimi je večina prekaljenih glasbenikov, gotovo pa izstopa Rok Lunaček, ki nastopa s svojo pesmijo, hkrati je napisal še pesmi za pevca Sergijeja Lugovskega in Dareta Kauriča. Rok Lunaček na to, da pesni tudi za druge glasbenike, ki ga imajo zelo radi, pravi: »Ljudje so vedno presenečeni, da pišem za toliko drugih glasbenikov. No, naj povem, da sem prepričan, da je še veliko drugih avtorjev, ki so ravno tako plodoviti kot jaz, pa se ne prebijejo. Kar želim reči je, da moraš imeti tudi malo sreče v življenju. Morda imam srečo, da sem na pravem mestu ob pravem času, mnogo bolj talentirani avtorji od mene pa sploh nimajo prostora pod soncem,« je skromen Rok. Septembra bomo torej na Popevki slišali kar tri pesmi, ki jih je napisal Rok.