Bohem

Pot po domovini vse do Ortofesta

N.S.
11. 4. 2019, 21.30
Deli članek:

Skupina Bohem letos praznuje 15 let od izida prve plošče, na kateri sta izšla njena najbolj prepoznavna hita On je jaz in 9. junij.

Miha Dolenc
Skupina Bohem bo 13. aprila nastopila v sklopu festivala Ortofest.

Ob tej priložnosti bo skupina Bohem 13. aprila, v sklopu festivala Ortofest, prvič in tudi zadnjič v karieri album Življenje ni zločin odigrala v celoti.

Miha Dolenc
Videospot za skladbo so posneli na kar 14 različnih lokacijah.

Brez metafor, naravnost in direktno pa se v novi skladbi Moja dežela poklonijo naši domovini, ki so jo v sklopu koncertov že večkrat prepotovali. Raznolikost in barvitost naše dežele jih tako navdušujeta, da so prepričani, da nikoli ni preveč pesmi, ki jo opevajo. V skladbi so, kot že večkrat v preteklosti, glavno besedo prevzela godala. Bohem pravijo, da je bila to premišljena odločitev, saj so hoteli obuditi zvok, ki je zaznamoval njihov prvenec, in tudi tako proslaviti obletnico izida prve plošče. Videospot za skladbo so posneli na kar 14 različnih lokacijah širom Slovenije, kraški veter, ki ga omenjajo v pesmi, pa jim pri tem ni prav nič prizanesel. »Ne, res ne. Zunaj okoli 4 stopinje, burja na polno, mi pa v samih srajcah. Brrr,« zmrazi Manco, ki v videospotu igra na violino.

Miha Dolenc
Pevec skupine Bohem, Matic