Iskreno

Žena Oliverja Dragojevića o samomorilnih nagnjenih in otroku, ki sta ga izgubila

R.T.
11. 4. 2019, 12.22
Posodobljeno: 11. 4. 2019, 12.22
Deli članek:

Vsako noč ga sanja. Če ne vidi njegovega obraza, ga čuti ob sebi.

M24/Radio Aktual
Oliver Dragojević je umrl 29. julija lani.

Od smrti priljubljenega hrvaškega pevca Oliverja Dragojevića je minilo devet mesecev. Njegova žena Vesna Dragojević pa je za Glorio razkrila, da skuša čim manj misliti nanj.

Postavila si je ultimat

»Preveč je boleče. Oliverjeva borba za življenje je trajala natanko 357 dni, jaz pa sem jih preživela zahvaljujoč pomirjevalnim tabletam. Nisem mogla spati, jesti, normalno delovati … Ko je ležal v bolnišnici, sem bila ob njem od jutra do večera. Dva meseca po pogrebu sem si postavila ultimat: 'Ali boš živela naprej ali pa se takoj vrzi s četrtega nadstropja',« je bila iskrena.

Večino Oliverjevih oblačil je poklonila neki gospe iz Sinja, obdržala pa je njegove kape, nekaj majic, v katerih je nastopal v spotih, dve novi jakni in hlače. »V tej opravi je nameraval nastopiti v Spaladium Areni, a na žalost ni imel priložnosti. Imam še nekaj fotografij, CD-jev in skupnih spominov. V garaži hranim porine, plošče in podobno, del tega bo razstavljeno v Muzeju mesta Split,« je povedala.

Vsako noč ga sanja

Ko je izvedela, da ima Oliver raka, se je zlomila, porušil se ji je svet. »Oliverjeva diagnoza je bila šok za vse nas,« je dejala. Da ji je umrl mož, ji je iz bolnišnice sporočil sin Davor. »Na takšno bolečino se ni mogoče pripraviti. Večji del življenja sem preživela z Oliverjem, z njim sem od 19. leta in z njegovim odhodom je izginil velik del mene,« je razkrila. »Odkar je umrl, vsako noč sanjam o njen. Če v snu ne vidim njegovega obraza, ga čutim ob sebi. Številni me tolažijo, da je zdaj na boljšem kraju. A zame ni. Tu je njegova družina, glasba, morje, barka, …«

Z njim je bila vedno srečna. »Njegova ljubezen mi je pomagala preboleti največjo tragedijo v našem zakonu, ko sva nekaj mesecev po poroki izgubila prvega otroka,« je povedala Vesna. Načrtovala sta, da bosta starost preživela v Veli Luki, on pa bi pel, dokler bi mu služil glas. »Posebnih želja ni imel. Razen nas in glasbe drugega ni potreboval,« je dejala in dodala, da ima namen napisati knjigo. A ne o Oliverju. Že pred časom ji je dejal, da mora dramo, začinjeno s črnim humorjem, preliti na papir. »Morda je zdaj čas, da ga poslušam,« je še povedala.