Zabava

Bohem - potovanje po domovini vse do Ortofesta

C. R.
9. 4. 2019, 15.07
Posodobljeno: 10. 4. 2019, 22.07
Deli članek:

Bohem letos praznujejo 15 let od izida prve plošče, na kateri sta izšla njihova najbolj prepoznavna hita On je jaz in 9. junij. Ob tej priložnosti bodo prvič in tudi zadnjič v karieri album Življenje ni zločin 13. aprila v sklopu festivala Ortofest odigrali v celoti.

Miha Dolenc
Bohem

Brez metafor, naravnost in direktno pa se v novi skladbi Moja dežela poklonijo naši domovini, ki so jo v sklopu koncertov že večkrat prepotovali. Raznolikost in barvitost naše dežele jih tako navdušuje, da so prepričani, da nikoli ni preveč pesmi, ki bi jo opevale. V skladbi so, kot že večkrat v preteklosti, glavno besedo prevzela godala. Bohem pravijo, da je bila to premišljena odločitev, saj so hoteli obuditi zvok, ki je zaznamoval njihov prvenec ter tudi na ta način proslaviti obletnico izida prve plošče.

Videospot za skladbo so posneli na kar 14 različnih lokacijah širom Slovenije, kraški veter, ki ga omenjajo v pesmi, pa jim pri tem ni prav nič prizanesel.

"Ne, res ne. Zunaj okoli 4 stopinje, burja na polno, mi pa v samih srajcah. Brrr," zmrazi Manco, ki v videospotu igra na violino.

"Vse je enkrat prvič", ples vseh članov komentira kitarist in avtor skladbe Simon.

"Ja, prvič sem napisal zelo direktno besedilo in prvič smo se učili plesati," doda prvi glas skupine Matic.