Matic in Andrej

Skladba je 12 let ležala v predalu!

C.R.
13. 4. 2019, 11.00
Deli članek:

Nocoj je naslov prve pesmi, ki sta jo izdala glasbenika Matic in Andrej. Slednji hudomušno priznava, da so besedilo za pesem pravzaprav skozi leta napisale njegove simpatije.

oa
Matic in Andrej

Besedilo pesmi je Andrej napisal v času aktivnega študija v Ljubljani pred skoraj dvanajstimi leti za posebno dekle, takratno simpatijo.

»No, vsaka nova punca je dodala kakšno rimo, zato se je z leti besedilo spreminjalo,« iskreno pove Andrej, ki je z Maticem skupno glasbeno pot začel pred štirinajstimi leti v Toxic bandu, po razpadu tega pa sta nadaljevala kot duo. Matic Knežar se je medtem pridružil ansamblu Zabavljači, Andrej Grobelnik pa je nekaj let kot tehnik spremljal skupino Tabu ter kratek čas bobnal v skupini Sanityclipse. Andrej je sicer javnosti bolj poznan kot aktiven član Mladinske iniciative za 3. razvojno os. Oba se podpisujeta tudi kot avtorja: Andrej pod besedilo, pesem pa je glasbeno opremil in dopolnil Matic. Kar nekaj let je ležala v predalu in čakala na priložnost. K sodelovanju sta povabila še koroškega glasbenika Dejana Dimca, ki je pripravil nov aranžma ter poskrbel, da zveni času primerno. Pesem sta obogatila tudi z videopodobo, v spotu se jima je pridružila koroška lepotica Anja Globačnik Saleznik.