Od legokock do razkošne preproge

To so darila, ki jih prejemajo člani kraljeve družine

N.S.
9. 4. 2019, 06.55
Posodobljeno: 4. 3. 2024, 18.41
Deli članek:

Člani britanske kraljeve družine vsako leto prejmejo ogromno takšnih in drugačnih daril, seznam daril pa morajo seveda vsako leto tudi javno objaviti.

Profimedia
Harry in Meghan sta za svojega še nerojenega otroka dobila več kot 500 plišastih igrač.

Člani britanske kraljeve družine vsak teden opravljajo svoje obveznosti in potujejo v številne države sveta, pri čemer tudi prejemajo različna darila.

Na malce nenavadnem seznamu daril, ki jih je kraljeva družina prejela lani, se najde kar nekaj zanimivih stvari. Med drugim so dobili posebno unikatno serijo legokock, uokvirjeno sliko krave, štiri kilograme soli in preprogo iz škotskega goveda. Med bolj hecnimi oziroma manj posrečenimi darili so tudi predpasnik, uokvirjena plavalna kapa in stajica. Novega kraljevega potomca, ki ga že nestrpno pričakujeta Meghan in Harry, pa že čaka več kot petsto plišastih medvedkov, ki sta jih bodoča starša prejela v zadnjega pol leta, predvsem sta med obiskom Avstralije lani dobila nešteto ljubkih plišastih koal in kengurujev.

Profimedia
Na seznamu kraljičinih daril se najdejo tudi broška iz rubinov, uokvirjena plavalna kapa, preproga iz škotskega goveda in še in še.

Kraljica pa je med drugim v dar prejela delikatno broško iz pravih rubinov in zaboj steklenic prestižnega moldavskega vina Purcari. Seznam vseh daril je seveda zelo dolg, a tudi zelo zabaven, saj je veliko takih, da povprečen človek ne bi vedel točno, za kaj se uporabljajo.