Premiera

Žgečkljivo: zelo vznemirjeni pred Seks nasveti

N.S.
5. 4. 2019, 18.02
Deli članek:

Seks nasveti od A do Ž je že več kot pet let najbolj optimistična gledališka komedija, ki je na mah osvojila Ameriko. Zdaj z Broadwaya prihaja naravnost v Slovenijo, kjer bo prva uprizoritev zunaj Amerike prav na odru Špas teatra – svetovna premiera torej v Mengšu.

Dejan Nikolič
Komedija z Broadwaya prihaja naravnost v Slovenijo.

Popularnost komedije ni naključje, saj je napisana po uspešni knjižni predlogi, istoimenski prodajni uspešnici Matta Murphyja, ki je bila prevedena že v 17 jezikov in natisnjena v več kot 50 državah po svetu. Knjiga je že dobila status kultnega pop fenomena.

V predstavi Seks nasveti od A do Ž bo svoj igralski debi doživela izjemno uspešna plesalka Nadiya Bychkova, ki se bo kot sramežljiva moderatorka literarnega večera znašla med avtorjem knjižne uspešnice s seksi vsebino Markom Miladinovićem in hišnikom, ki ga bo upodobil Primož Vrhovec

»Iskreno povedano, sem se z mislijo o igralstvu poigravala že pred leti. Da bi se nekoč preizkusila v vlogi igralke, je bila ena od mojih želja. O njej sem intenzivno premišljevala prav zadnje leto, ko sem si v Londonu ogledala številne predstave, še posebej muzikale. In ko si nekaj močno želiš ... Nato sem dobila sporočilo Urše Alič, ali se jim pridružim. Uf, bila sem presenečena, vznemirjena, počaščena. Le kako mi bo to uspelo v času, ko sem res zasedena? Ampak če si človek nekaj želi ... Sploh pa – ko sem spoznala ekipo ...« se nove izkušnje že zelo veseli Nadiya.

Lepotičko pa je pohvalil tudi Marko Miladinović: »Moja predvidevanja so se uresničila. Nadiya je profesionalka, ki je obenem simpatična in duhovita, privlačna, nežna in seksi. Oder, sicer v drugačni obliki, je njen drugi dom, zato se je tudi tukaj odlično znašla. Kot plesalka v enem največjih plesnih šovov na svetu odlično razume odnose in ritem igre. Tudi osebno se odlično razumemo

Dejan Nikolič
Nadiya, Marko in Primož bodo nocoj premierno nasmejali slovenske gledalce, za seboj pa imajo že deset predpremier.