NAJVEČJA PREIZKUŠNJA

Premagal najtežji izziv za vegetarijanca

E.J.
5. 4. 2019, 20.45
Deli članek:

Promotor zdravega življenja, ki že 27 let ne pije alkohola, četrt stoletja pa ne uživa mesa, se je v televizijskem izzivu prekršil.

POP TV
To je izraz, s katerim je Tešky pospremil informacijo, da bo moral pripraviti jetrne žličnike.

Andrej Težak - Tešky se nerad spominja svojega otroštva in mladosti, ki je bila zaznamovana z alkoholizmom.

Prav zanimivo je, da so v oddaji MasterChef Slovenija med tekmovalci izbrali dva vegetarijanca in eno veganko, saj v šovu ne manjka pripravljanja in pokušanja mesa in jedi iz njega. Med njimi zagotovo najbolj izstopa stand up komik Andrej Težak - Tešky, ki se je mesu odpovedal že pred četrt stoletja, tudi mleka in mlečnih izdelkov uživa zelo malo, sploh pa ne pije alkohola in seveda veliko teče in se ukvarja s športom. Danes je s svojimi projekti sicer velik promotor zdravega načina življenja, kar zanj pomenita tek in zdrava, uravnotežena prehrana, ni pa skrivnost, da se je alkoholu odpovedal že pred 27 leti, saj je ta zaznamoval njegovo otroštvo in mladost. »Pri trinajstih letih sem bil vsak večer pijan,« se spominja svojega otroštva, ki pa je bilo težko tudi zato, ker je bil njegov oče, sicer mesar po poklicu, alkoholik. Za vegetarijanstvo se je odločil v srednji šoli, ko je začel razmišljati s svojo glavo in se upirati vsem mogočim družbeno sprejemljivim idejam, tudi prehranjevalnim. Čeprav je vegetarijanec, pa nima težav s pripravljanjem mesa, saj vedno kuha po občutku in hrane med kuhanjem nikoli ne pokuša.

POKUSIL MESO PO 25 LETIH

V tretji oddaji MasterChef Slovenija pa je bil postavljen pred za vegetarijanca neverjeten izziv: pripraviti je moral jetrne žličnike. Po izzivanju vodje ekipe pa je celo pokusil surovo maso. »Surova jetrca so verjetno ogabna še mesojedcu. Jaz pa res ne maram mesa,« je povedal ob tem, nato pa spil liter vode. »Moral sem to splahniti iz sebe,« je strnil občutke po tej preizkušnji.

Marko Vavpotič, M24.si
Andrej Težak - Tešky je premagal alkoholizem in postal promotor zdravega načina življenja, kar zanj pomenita tek in uravnotežen prehrana.