MLADA IGRALKA

Je manekenstvo res dokončno opustila?

E.J.
5. 4. 2019, 07.03
Deli članek:

Lea Mihevc, ki je nastopala kot manekenka v oblikovalskem resničnostnem šovu Heidi Klum, postaja vse bolj priljubljena igralka v naših serijah.

Planet TV
Pravnica Iza je novi lik v seriji Reka ljubezni. »Malo sva si podobni, obe sva zelo radovedni,« pravi Lea.

Lea Mihevc je ena od redkih Slovenk, ki se lahko pohvalijo z manekensko kariero tudi čez lužo, saj je nastopala v resničnostnem šovu Modni oblikovalci Heidi Klum, ki se je predvajal tudi pri nas. Tam je bila del skupine manekenk, ki so na modni reviji predstavljale izdelke tekmovalcev. V New Yorku je preživela kar štiri leta in pol. Ves čas pa je imela močno željo po igri, zaradi tega in tudi zaradi zapletov z vizumom je zapustila Veliko jabolko ter se vrnila v Slovenijo. Začela je uresničevati svojo igralsko željo in nase opozorila v seriji Ena žlahtna štorija, po koncu katere se je vpisala na Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT). Takrat si je tudi ostrigla svoje dolge lase. Zdaj pa nam je zaupala, da se se vrača na televizijske zaslone v novi vlogi.

Facebook
V New Yorku je preživela štiri leta in pol in delala kot manekenka, nastopila je tudi v šovu Heidi Klum.

Po koncu snemanja Ene žlahtne štorije je Lea presenetila in se ostrigla na kratko ter se vpisala na študij igre; zdaj je že študentka drugega letnika.

LE ŠTUDENTKA IN IGRALKA

»Zelo sem vesela, da sem del serije Reka ljubezni. Ekipa je super in z vsemi sem se zelo lepo ujela. O svojem liku Izi lahko povem, da je mlada, radovedna, ambiciozna študentka prava, ki bo malce 'šnofljala' po zgodovini Erika in Jana,« pravi navdušena Lea, o sebi pa pove: »Tudi jaz sem zelo radovedna, vedno rada odkrivam nove stvari in se učim.« Zdaj jo čaka izjemno naporno obdobje, saj ji vloga predstavlja izziv tudi zaradi časovnega usklajevanja. »Sem študentka drugega letnika na AGRFT, tako da se ukvarjam s časovnim usklajevanjem snemanja in študija.« In manekenska kariera? »Trenutno sem jo postavila na stranski tir, saj časovno ne zmorem vsega hkrati,« pravi.