Izbrisana

Meghan in Harry prekinila vezi s kraljevo družino

R.T.
4. 4. 2019, 08.57
Posodobljeno: 4. 4. 2019, 11.43
Deli članek:

Spor ali naravni razvoj odnosov?

Profimedia
Princ Harry in Meghan Markle.

Meghan Markle in princ Harry nista več del twitterja Kensingtonske palače, uradnega profila kraljeve družine, preko katerega sta do nedavnega objavljala lastne tvite.

Le dan za tem, ko sta vojvodina in vojvoda Sukseška ustanovila svoj instagram profil (in, mimogrede, postavila nov rekord v številu sledilcev – po šestih urah je njunemu profilu sledilo že milijon uporabnikov, po enem dnevu pa kar dobra dva milijona), sta njuni podobi izginili s profilne slike na twitterju Kensingtonske palače.

Profimedia
Na dvoru vehementno zanikajo, da naj bi med bratoma prišlo do spora.

Na fotografiji, ki je profil krasila do nedavnega, so bili vsi štirje člani mlajše generacije – poleg Meghan in Harryja še prestolonaslednik William, vojvoda Cambriški in njegova žena Kate. To fotografijo je zdaj zamenjala druga, na kateri sta le Kate in William s svojimi tremi otroki – princem Georgeom, princeso Charlotte in princem Louisom.

Spremembe na družbenih omrežjih prihajajo sicer po tem, ko se je Harry z ženo odselil od brata. Z visoko nosečo Meghan, ki bo rodila enkrat do konca aprila, sta se namreč iz Kensingtonske palače preselila v kočo Frogmore ob gradu Windsor. Ta naj bi bila prostornejša in tako bolj primerna za mlado družinico.

Profimedia
Harry in William naj bio še vedno imela topel odnos.

Vse te spremembe so sprožile mnoga ugibanja o sporu med bratoma ali njunima ženama, a nekdanji kraljevi butler in poznavalec kraljevega protokola Grant Harrold je za portal Insider komentiral, da gre za "naraven razvoj", ki bi se tako ali tako zgodil, slej ali prej. Kralj bo nekoč namreč William in ne Harry, pa če bi si tega ljudje še tako želeli.