Dojenčkov pravilnik

To je deset pravil ob rojstvu otroka na dvoru

Nejc Simšič
3. 4. 2019, 20.31
Deli članek:

Prihod prvega otroka princa Harryja in Meghan Markle je že tik pred vrati. Ves dvor se že pripravlja na prihod novega člana. In tako kot je poseben protokol ob rojstvu otrok morala upoštevati Kate Middleton, ga bo morala zdaj tudi Meghan.

Profimedia
Visoko noseča Meghan bo morala slediti pravilom ob rojstvu otroka

Razkrivamo vam deset dejstev in pravil, ki bodo veljala ob rojstvu otroka princa Harryja in Meghan Markle.

KRALJICA MORA IZVEDETI PRVA

Kraljica Elizabeta bo prva oseba, ki ji bodo morali povedati, da je otrok zdrav prišel na svet. Ko je bil rojen princ George, je William osebno poklical svojo babico po strogo varovani liniji, da ji je sporočil veselo novico, nato je novico sporočil družini Middleton, šele potem svoji.

URADNO OBVESTILO PALAČE

Ob rojstvu otroka bodo na spletno stran Buckinghamske palače in vse uradne kanale družbenih omrežij dali obvestilo, novico pa bodo razposlali tudi na vse medije.

OBVESTILO NA VRATIH PALAČE

Potrditev rojstva otroka bodo razglasili tudi na vratih Buckinghamske palače, kjer bodo objavili rojstni list s podpisom Meghaninega zdravnika. Na obvestilu bodo zapisali tudi spol otoka, datum rojstva in kratek opis zdravstvenega stanja otroka in mame Meghan.

IME BO ZNANO TRETJI DAN

Kako bo otroku ime, bo znano kak dan po rojstvu, kar bo največja skrivnost. Ime princa Georgea so razglasili drugi dan po rojstvu, ime princese Charlotte in princa Louisa pa šele četrti dan, pa še to prek twitterja. Po vsej verjetnosti bodo tudi tokrat ime otroka sporočili kar prek družbenega omrežja.

OTROK BO IMEL TRI ALI ŠTIRI IMENA

Že zdaj je znano, da bo otrok Harryja in Meghan imel tri ali štiri imena. Srednji imeni princese Charlotte, denimo, sta Elizabeth in Diana. Kraljica pa je tista, ki odobri imena tistih, ki so v vrsti za prestol.

KRALJEVI NAZIV JE POD VPRAŠAJEM

Leta 2012 je kraljica Elizabeta razglasila, da bodo vsi otroci Williama in Kate nosili naziv princ ali princesa, nič pa ne kaže, da bo enako storila za Harryjevega otroka. Zna se zgoditi, da bo njun otrok brez plemiškega naziva njegova visokost. Še vedno pa lahko Harry in Meghan odklonita ponujeni naziv, kot je to storila princesa Anne za otroka Zaro Tindall in Petra Phillipsa.

VOJAŠKI STRELI

Prihod novega člana kraljeve družine bodo pospremili z vojaškim salutiranjem in streljanjem kraljeve garde. Po navadi gre za 21 strelov, če salutiranje poteka v kraljevem parku, pa izstrelijo še dodatnih 20 nabojev. Če salutiranje poteka v trdnjavi Tower of London, izstrelijo 62 nabojev – torej 21 običajnih, 20, ker je v Towerju, in 21 v imenu mesta London.

MEGHAN BO V VARNIH ROKAH

Za vse tri porode Kate Middleton sta skrbela priznana zdravnika – porodničar Guy Thorpe-Beeston in ginekolog Alan Farthing. Čeprav še ni znano, kateri zdravnik bo ob porodu Meghan Markle, bo ta zagotovo v varnih rokah.

KRST

Novi kraljevi otrok bo krščen v repliki Honiton čipke in satenaste obleke, narejene za najstarejšo hčerko kraljice Viktorije leta 1941. Čeprav še ni znano, kje bo otrok krščen, se na veliko govori, da bo kar v gradu Windsor.

OTROK IMA LAHKO DO 7 BOTROV

Uradno še ni znano, koliko botrov bo imel novi otrok, čeprav se na veliko ugiba. Po pravilih jih ima lahko od pet do sedem. Prince George jih ima denimo sedem, princ Louis šest, princesa Charlotte pa pet.