30 LET NA ODRIH

Recept Tanje Ribič za mladosten in svež videz

E.J.
3. 4. 2019, 20.15
Deli članek:

Lepa Tanja Ribič je pred 30 leti debitirala na odru – in to v korzetu. Zdaj ga je spet oblekla in nam zaupala, kako ji uspeva ostati tako mladostna.

Promocijski material
Tako je videti Tanja v korzetu danes, pri 50 letih.

Lepa igralka in pevka Tanja Ribič je napisala prvi slovenski ženski stand up muzikal. Kot je zanjo značilno, se rada pošali na svoj račun, sicer pa v predstavi nastopa v paleti različnih likov, v katere se brez težav prelevi v trenutku. »Izvedeli boste marsikaj o drznih Zasavkah, o samovšečnih Balkancih in seveda o meni,« je dejala Tanja o svoji glasbeni komediji Tako ti je mala.

Osebni arhiv
To pa je Tanja v korzetu pred 30 leti, ko je prvič debitirala na odru.

In še nekaj je ugotovila. »Ugotovila sem, da sem pred 30 leti prvič nastopila, debitirala sem v Slovenskem narodnem gledališču Maribor v velikem muzikalu z velikim orkestrom v glavni vlogi v predstavi Modri angel. Igrala sem divo Marlene Dietrich in zdaj sem si ponovno oblekla korzet,« je povedala in pokazala fotografijo izpred 30 let – zdi se, kot da se v teh 30 letih ni bistveno spremenila, še vedno je vitka in svojih 50 pomladi ne kaže.

Noro sem zaljubljena

Promocijski material
Tanja je navdušena, da je bila predpremiera nove predstave razprodana.

Tanja se zadnja leta namreč zdravo prehranjuje in telovadi. Ni skrivnost, da je doživela izgorelost in se nato začela aktivno ukvarjati s svojim zdravjem. »Poskušam jesti čim bolj naravno, poskušam se tudi čim bolj oskrbovati sama s svojega vrtička, hrano kupujem ekološko, če se le da. In seveda, doma kuhamo sami,« je povedala o receptu za svoj sijoč in mladostni videz ter dodala: »Zelo sem zagnana, navdihuje me delo, saj ne želim biti upokojena in razmišljati, kako bi bilo, če bi delala.«

Njen notranji žar pa je rezultat nečesa drugega: ljubezni in njene zaljubljenosti v moža. »Še vedno sem noro zaljubljena, zato seveda skrbim zase, da sem privlačna.«

Promocijski material
Tanja je večino besedila za predstavo napisala sama, v njej pa skače iz enega lika v drugega.