ODLOČITEV

Temu se je kraljica Elizabeta za vedno odpovedala!

N.S.
2. 4. 2019, 20.40
Deli članek:

Po hudi prometni nesreči princa Philipa je zdaj nenadno odločitev glede vožnje z avtomobilom sprejela tudi britanska monarhinja, 92-letna kraljica Elizabeta II.

Profimedia
Kraljica Elizabeta II. se je odpovedala javni vožnji z avtomobilom.

Pred dobrim mesecem je hudo prometno nesrečo povzročil 97-letni princ Philip, mož kraljice Elizabete; v nesreči sta bili dve osebi huje poškodovani. Philip se je javno opravičil za nesrečo, nato pa tudi predal svoje vozniško dovoljenje. Zdaj je v javnost prišla še novica, da se je kraljica sama odpovedala vožnji z avtomobilom na javnih cestah, ne bo pa predala vozniškega dovoljenja. In to zgolj iz enega razloga – kraljica je namreč edina oseba, ki v Veliki Britaniji sploh ne potrebuje vozniškega dovoljenja za vožnjo. Se je pa sama strinjala, da bo prenehala voziti po javnih cestah, poleg tega so si zdaj vsi oddahnili, saj se kraljica med vožnjo nikoli ni pripela, pri tem pa je tudi niso mogli kaznovati.

profimedia
Znana je kot odlična in strastna voznica.

Vozila bo na svojem posestvu

Kraljica, ki je znana kot strastna in dobra voznica, bo še naprej lahko vozila na zasebnih zemljiščih, ki jih po vsem kraljestvu ni malo. In prav tam bo lahko Elizabeta divjala po svojih cestah, saj je znano, da rada pohodi plin in uživa v razburljivi divji vožnji. Po kraljestvu pa že krožijo šale, da se zdaj kraljičine vožnje lahko bojijo le še številne živali na njenih posestvih.

Profimedia
Zdaj jo bodo vozili samo še drugi.