Predstavljamo

Balkansko navdušenje nad bosansko Adele

Andreja Comino
3. 4. 2019, 07.30
Deli članek:

V Bosni lepe pevke Šejle Grgić ni treba posebej predstavljati. Kjerkoli se pojavi, ji občinstvo glasno ploska in želi, da zapoje še kakšno pesem več. Odkar se je pridružila sevdah skupini Divanhana, pa je prava senzacija.

osebni arhiv
Lepo svetlolasko z zelo prepoznavnim glasom crkljajo na vsakem koraku.

"Lepo je biti edina dama v takšnem kolektivu. Imajo pa tudi srečo, da sem zelo nezahtevna."

Šejla Grgić je ena tistih pevk, ki je bila že ob rojstvu blagoslovljena z glasbenim talentom, s katerim danes razveseljuje množice poslušalcev, tudi v Sloveniji.
»Vesela sem, da smo že kar nekajkrat nastopili tudi v Sloveniji, natančneje v Izoli, Sežani in Domžalah, ter da si nas je občinstvo spet zaželelo,« je zadovoljna Šejla, ki ji v domovini pravijo dekle z angelskim glasom. Nastopati je začela pri enajstih letih, pod umetniškim imenom Sheyla pa je nase opozorila s predelavami svetovnih uspešnic Only Love Can Hurt Like This Palome Faith in We Found Love Rihanne. Čeprav sta pesmi naleteli na odličen odziv občinstva na youtubu, pa je največje navdušenje izzvala priredba pesmi Hello pevke Adele, s čimer si je nadarjena glasbenica prislužila naziv bosansko-hercegovska Adele. »Sem študentka sarajevske akademije za glasbo. Rada imam številne zvrsti glasbe, a me srce in duša vlečeta v (funky) sevdah glasbo,« pravi Šejla, ki je s kolegi z akademije ustanovila zasedbo Vox Meduza – Funk Sevdah Projekt. Nato se je pridružila Divanhani in ognjeni krst doživela prav v Sloveniji.

osebni arhiv
Odkar se je Šejla pridružila sevdah skupini Divanhana, žanjejo še glasnejše aplavze.

NANJO PAZIJO KOT NA SESTRO

»Srečna sem, ker uživam v tem, kar delam, in ponosna sem, da sem postala del tega sijajnega kolektiva. Pri fantih uživam veliko spoštovanje, do mene so zelo obzirni in name pazijo kot na sestro. Na turnejah skrbijo, da mi nič ne manjka in da mi je karseda udobno. Tudi kovčka ne smem prenašati sama. Lepo je biti edina dama v takšnem kolektivu. Imajo srečo, da sem zelo nezahtevna,« iskreno in hudomušno pravi pevka. 

osebni arhiv
Bosansko pevko Šejlo Grgić radi poslušajo tudi v Sloveniji.