Nepozabno

Britney Spears pleše, kakor žvižga Nika Kljun

Vito Tofaj
2. 4. 2019, 07.05
Posodobljeno: 2. 4. 2019, 17.07
Deli članek:

In le ta beseda dovolj dobro opisuje nastope plesalcev plesne šole Bolero: plesalcev, ki so lani v Pragi – dobesedno – »pokorili« svetovno plesno elito.

Vito Tofaj
Nika Kljun

Koreografirala je zaključek nogometnega svetovnega prvenstva z Willom Smithom, Disneyjev žur ob 90. obletnici Mickey Mousa, šov Britney Spears v Las Vegasu, šov Dancing with stars … Nika Kljun je zato ena redkih, ki ji lahko pri 31. rečemo – LEGENDA!

Dvorana na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani se je kopala v svetlobi zvezd. Zvezd, ki jih je ustvarjala »zrcalna disco krogla«. Zvezd, ki so vstopale.

In zvezd, ki so v zakulisju čakale na nastop. Na užitek in veselje, ki ju daje ples. Ko bodo pokazali, kako se premikajo meje plesa – in zakaj jim je lani z osvojitvijo vseh naslovov svetovnih prvakov v članski kategoriji uspelo premakniti zadnji mejnik uspeha.

Vito Tofaj.
(So)ustanoviteljica plesne šole Janja Pušl in hči Nika Kljun

ČAKANJE

A plesalci so morali na »svoj trenutek« čakati kar dolgo. Predolgo? Verjetno. Čeprav je bilo tudi čakanje zapolnjeno z zvezdniškimi trenutki: predsednik Slovenske olimpijske akademije, legendarni olimpionik Miro Cerar, je direktorju plesne šole Bolero Zoranu Kljunu prenesel čestitke akademije in mu izročil darilo za izjemno delo, ki ga opravlja. S soustanoviteljico kluba, nekdanjo ženo Janjo Pušl. In Janja je, čustveno, s pomočjo trenerjev – vsak je zajel uspehe enega desetletja pripovedovala zgodbo, ki so jo spisali v 30 letih. Zadnje desetletje, za klub najbolj uspešno, sta opisali trenerki Barbee Šuštaršič in Ana Vodišek. In ko se jima je na odru pridružila Nika Kljun, vrhunska koreografinja in plesalka, (dobesedno) otrok plesne šole, se prijateljice niso mogle ubraniti solz. »Trideset let uspehov se ne da stlačiti v pet minut,« je, zavedajoč se, da je uvod predolg, opravičila Janja Pušl.

vito tofaj
(So)ustanovitelj plesne šole, predsednik Plesne zveze Slovenije Zoran Kljun, nekdanji predsednik taiste Drago Šulek in žena Verena Šulek.

ZVEZDE IN PLES

Nato je na oder le stopila svetovna prvakinja Lana Smolnikar, občinstvo je, v popolnosti plesne harmonije, uživalo, kot pravzaprav med nastopi vseh nosilcev najbolj žlahtnega odličja. Po tem so plesišče zavzeli obiskovalci in noč se je prevesila v jutro, ko so ga zapustili zadnji plesalci, vedoč, da večera še dolgo ne bodo pozabili.

Vito Tofaj
Ustanovitelj Olimpijskega komiteja Slovenije Miro Cerar in prijateljica Nada Volf.