ISKRENO

Brez potnega lista iz Amerike domov!

Nejc Simšič
31. 3. 2019, 17.23
Posodobljeno: 31. 3. 2019, 21.15
Deli članek:

Športni novinar in komentator dirk MotoGP Gaber Keržišnik, ki je ta vikend spremljal in komentiral dirko MotoGP VN Argentine, nam je v izzivu hitrih vprašanj razkril marsikatero sočno zanimivost o sebi.

POP TV
Novinar in komentator dirk MotoGP Gaber Keržišnik

Brez česa ne bi mogel od doma?
Predvsem brez potnega lista. Narava dela zahteva veliko potovanj in potni list je vedno v moji torbi. Vse ostalo lahko pogrešim, in tudi kadar kakšno stvar pozabim, jo lahko na hitro v najbližji trgovini kupim. Je pa res, da so mi lani v Miamiju na Floridi ukradli potni list in da so me pri Turkish Airlines pripeljali brez potnega lista in kakršnihkoli dokumentov iz Miamija prek Istanbula do Ljubljane. Iz Amerike domov brez dokumentov? Kapo dol Turkom. 

Česa te je v življenju najbolj strah?
Da mi ne bi uspelo naredi vseh stvari, ki sem si jih zadal. Ali obiskati vseh krajev, ki bi jih rad. Ali da bi ob koncu svoje življenjske poti imel priložnost razčlenjevati in obžalovati, da nisem manj časa porabil za delo in več za dopust, hobije, druženje in zabavo. Zato intenzivno delam v tej smeri.

Kdaj si nazadnje nekaj naredil prvič in kaj je to bilo?
Ta teden. Dokončal sem scenarij za kratek dokumentarni film, ki ga bomo kmalu začeli snemati.

Največja laž, ki si jo slišal o sebi?
Kar dve lahko naštejem. Da sem navijač Valentina Rossija. In da sem navijač Marca Marqueza. Vseskozi iz tabora navijačev enega poslušam, da sem pripadnik drugega. In obratno. Pa ne drži ne eno ne drugo. (smeh)

Če bi lahko prevrtel čas nazaj, kaj bi spremenil?
Pravzaprav nič kaj dosti. Udobno mi je v svoji koži, zadovoljen sem sam s sabo in s prehojeno potjo. Ničesar ne obžalujem in opravljam službo, ki sem si jo vedno želel. Morda bi se več družil s tistimi prijatelji in sorodniki, ki so mi bili blizu, pa jih danes ni več, ker so odšli prekmalu.

Tvoji vsakodnevna jutranja in večerna razvada?
Ko se zbudim, vzamem v roke računalnik ali telefon in preletim dirkaške novice na spletu. To me jezi in nisem ponosen na to, zato bi se rad tega odvadil. Zvečer pa je obvezen izlet do hladilnika. Tudi to me jezi in tudi tega bi se rad odvadil. Včasih mi uspe, včasih ne. Odvisno, kaj je za vrati hladilnika. (smeh)

Najbolj te ujezi …
Kadar ljudje komentirajo in sodijo o stvareh in dogodkih, o katerih nimajo pojma. V tem smo zadnja leta v Sloveniji vse bolj specialisti. Nihče več ne zna reči: »Tega pa ne vem, bom raje tiho, ker te teme ne obvladam.«

Tvoje življenjsko vodilo oziroma življenjski moto?
A veste, zakaj človek še ni prišel na Mars? Ker se imamo tukaj čisto preveč fino!

Če bi za en dan lahko postal neviden, bi …
... moje hlače in majica same hodile naokoli. To bi bil dober hec!