Keith Flint

VIDEO: Zadnje slovo in besede zahvale: Pokazal mi je, kako naj živim

R.T.
29. 3. 2019, 20.17
Posodobljeno: 29. 3. 2019, 21.01
Deli članek:

Pokopali so frontmana skupine Prodigy Keitha Flinta, od njega se je poslovila množica oboževalcev.

Profimedia
Zadnje slovo od pevca skupine Prodigy.

Danes so se v britanskem Essexu zadnjič poslovili od pevca skupine Prodigy Keitha Flinta (49). Flintu so zadnje spoštovanje izkazali oboževalci z vseh koncev sveta, poleg Britancev je bilo še največ Nizozemcev, Nemcev in tudi Avstralcev, pred cerkvijo St. Mary's Church v Bockingu, kjer so glasbenika položili k zadnjemu počitku, pa so se znašle besede v slovo tudi iz oddaljenih ZDA.

Profimedia

Profimedia

Flinta bi morali pokopati ob 15.30 uri po lokalnem času v krogu članov družine in bližnjih prijateljev, kar pa se ni zgodilo, saj so užaloščeni oboževalci karizmatičnega frontmana ustavljali sprevod po ulicah mesta Braintree v Essexu in želeli Flintu nameniti še zadnje besede v slovo.

Žalovalci so se od pevca poslavljali različno: na eni strani je črno kočijo s krsto pričakala množica oboževalcev s solzami v očeh in cvetjem v rokah, na drugi strani pa so se nekateri od Flinta poslavljali v bolj razigranem tonu, s pivom v roki in ob zvokih najbolj priljubljenih pesmi skupine Prodigy.

Profimedia

Araks Azarian, 36, je priletel iz Avstralije, da bi se lahko udeležil pogreba. Za britanski BBC je dejal, da  "leta letel po svetu, da bi videl fante". "To je moja zadnja priložnost, da to storim."  

Marie Lelicova, 25, je pripotovala iz Prage. Za Flinta je dejala, da ga je ljubila od otroških let. "Je del mojega življenja," je dejala za BBC. "Pokazal mi je, kako naj živim. Želela sem se posloviti od njega in se mu zahvaliti". 

Profimedia
Keith Flint

Profimedia
Mayumi Kai, odtujena žena Keitha Flinta.

Profimedia